U, de petitionaris
Help ons mee onze ontmoetingsplekken in de wijk te behouden

Behoud groen, speeltuinen en ontmoetingsplekken in Almelo

32 ondertekeningen

Wat aan de Ary Schefferstraat gebeurt, kan in heel Almelo geschieden. Burgers moeten opkomen voor hun belangen en de gemeenteraad laten weten dat zij niet accepteren dat de gemeente door buurtinitiatieven ontstane groen, speel- en ontmoetingsplekken van ons af neemt, maar ontwikkeld en behoudt.

Petitie

Wij

inwoners van Almelo, belanghebbenden van het perceel Ary Schefferstraat, overig belanghebbenden.

 

constateren

Dat de gemeente(raad) van Almelo woningen wil plaatsen op elke mogelijk denkbare strook groen.

Er zijn legio alternatieve bouwgronden te bedenken, die centraler, prominenter of logischer zijn, en waarvoor met wat méér inspanning het beoogde doel wordt behaald zonder er voorbij te schieten.

Woningnood is van allen tijde: het groen, de speelvelden en ontmoetingsplekken hoeven daarvoor niet te verdwijnen!

 

en verzoeken

Het schaarse groen, speeltuinen en ontmoetingsplekken te behouden en niet in te ruilen voor woningen. Huidige bestemmingsplannen, die volgens de gemeente niet meer passend zijn, in samenspraak met burgers burgerinitiatieven succesvol te ontwikkelen en bestendigen, waardoor de nieuwe plannen beter aansluiten op de woonvisie dan simpele woningbouw. Participatie toe passen op gelijk niveau tussen gemeenten en burger en handelen als een democratie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almelo 
Petitieloket:
Einddatum:
20-06-2023 
Petitionaris:
Actiegroep Ary Schefferstraat 

Geschiedenis

Ondertekeningen