U, de petitionaris

Behoud een halte Copernicusplein voor tram 12

150 ondertekeningen

Tijdens de coronacrisis was de bezetting van het openbaar vervoer laag. De HTM kreeg wel financiële ondersteuning om deze fase door te komen. Besloten werd een aantal haltes van onder meer tramlijn 2 (halte Fahrenheitstraat) en van tramlijn 12 (Copernicusplein) tijdelijk buiten werking te stellen.

Ondanks protesten tot in de Raad, bleef deze bezuiniging overeind na de pandemie. Tegelijkertijd liep het project vernieuwing tramlijn 12b om de lage vloertram in te voeren met het oog op de verbetering van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer.

Het realiseren van een alternatieve halte was daar volgens de projectorganisatie niet mogelijk: te weinig ruimte en te veel snelheidsverlies voor de tram. Een aantal bewoners uit de wijk was het hier nadrukkelijk mee oneens. Via contacten met de TU Delft bleek het mogelijk om via een studieproject een haalbaar ontwerp produceren. We vroegen de wethouder in het vroege voorjaar om dit onderzoek mogelijk te maken. De projectgroep liet weten, dat zij dit op vraag uit kunnen werken. Op 9 juni kwam eindelijk het antwoord van de wethouder: we gaan niet in op dit verzoek, omdat na ‘gedegen’ onderzoek blijkt dat een halte aldaar niet kan. Binnen de Metropoolregio is besloten dat deze halte eruit gaat, ondanks een aangenomen motie in de Raad om de halte te handhaven.

Inmiddels presenteerden leden van de klankbordgroep zelf een ontwerp voor een nieuwe halte rond het Copernicusplein. Een ontwerp met twee varianten: een met twee haltes aan weerszijden van het plein en een met een zogenaamde midden variant voor beide richtingen aan de Edisonstraat richting Laan van Meerdervoort.

Petitie

Wij

de leden van Klankbordgroep lijn 12b/bewonersinitiatief ReVa vanuit Wij Weimar

 

constateren dat:

dat de gemeente niet bereid is de halte van lijn 12 aan het Copernicusplein te handhaven, of in gesprek te gaan met de klankbordgroep lijn 12 over een nieuwe halte rond het Copernicusplein, ondanks een daarover in de gemeenteraad aangenomen motie.

 

en verzoeken

de Raad en het College van de gemeente Den Haag op om dit initiatief alsnog uit te laten werken door de projectgroep. Deze is daar zeker toe bereid indien zij daarvoor de opdracht krijgen. We zullen deze aanbieden op een werkbespreking van de wethouder over de halteproblematiek in augustus en uiteraard aan de Raad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Petitionaris:
Aad van Schie 
Organisatie:
Klankbordgroep lijn 12b/bewonersinitiatief ReVa vanuit Wij Weima 

Geschiedenis

Ondertekeningen