You, the petitioner
20 thijs kersten winnaar juryprijs marianna bakker

Behoud dorpsdichter voor gemeente Heumen

282 signatures

Geen dorpsdichter meer voor gemeente Heumen? Laten we die ene sollicitant, de jonge talentvolle Thijs Kersten, lopen? Geen opvolger benoemen, is kiezen om poëzie weer naar zolderkamers te verbannen en geen publiciteit voor gemeente en dorpen in kernachtige, mooie woorden.Dit laten we niet gebeuren?!

Petition

We

Poëzieliefhebbers in gemeente Heumen en er buiten zien Thijs Kersten graag als nieuwe dorpsdichter

 

observe

  • Een dorpsdichter hebben, draagt bij aan het op de kaart zetten van poëzie als een krachtige vorm van cultuur én van de gemeente en haar dorpen.
  • In kernachtige mooie woorden worden actualiteit en de beleving daarin beschreven. Poëzie verbindt mensen, versterkt andere kunstvormen, ontroert, geeft inzicht en uitzicht.
  • De voordracht van Thijs Kersten kan al op steun rekenen van de landelijke Stichting Stadspoëzie.
  • Beter 1 goede, dan geen!

 

and request

de gemeente Heumen Thijs Kersten officieel te erkennen als dorpsdichter en opvolger van Marjolein Pieks per januari 2021

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Heumen 
Petition desk:
Closing date:
2021-01-15 
Lead petitioner:
Marjolein Pieks 
Organisation:
M&M Poëzie Promotors 
Website:

History

Signatures

Updates

Dank ondertekenenaars! Petitie voor Dorpsdichter gemeente Heumen succesvol

De petitie voor de opvolging van dorpsdichter Marjolein Pieks en wel door Thijs Kersten is succesvol. Bijna 300 mensen uit de gemeente Heumen en erbuiten steunden de petitie.

+Read more...

Tevens diende zich naar aanleiding van de petitie een nieuwe projectgroep aan als opvolger van de groep die zichzelf eind 2020 heeft opgeheven. Doelstelling van de nieuwe projectgroep is onder andere de continuïteit van het dorpsdichterschap in Heumen te garanderen. De petitie is begin januari gestart door M&M PoëziePromotors (Marjolein Pieks en communicatiespecialist MariannA Bakker). De landelijke stichting Stadspoëzie steunde vanaf het begin hun voorstel en staat achter Thijs als nieuwe dorpsdichter. De projectgroep steunt tevens het advies van M&M en kan formeel de nieuwe dichter aanreiken aan de gemeente om te verwelkomen.

Poëzieweek 2021 met nieuwe dorpsdichter voor gemeente Heumen?

Zoals het er nu uitziet, heeft de gemeente Heumen in Poëzieweek 2021 Thijs Kersten (18) als opvolger voor dorpsdichter Marjolein Pieks. Om dit voor elkaar te krijgen hebben Pieks en Bakker flink gestreden voor de petitie en publiciteit in meerdere media waaronder ook op Facebook. Zij hebben er samen met alle ondertekenaars, stichting Stadspoëzie, de projectgroep en alle betrokken partijen vertrouwen in dat het jonge schrijftalent en voordrachtskunstenaar Thijs Kersten als dorpsdichter kernachtig kan verwoorden wat er in de dorpen van de gemeente Heumen leeft.

2021-01-20