U, de petitionaris
Dac3ea52 a6eb 4097 8c84 72888d7abfdb

Behoud de zzp-er voor de culturele sector

2.363 ondertekeningen

Draai het zzp-schap in de culturele sector niet de nek om met de Wet DBA. Wij zijn zelfstandigen bij keus, dat maakt ons veelzijdig, maatschappelijk geëngageerd, creatief, flexibel en gemotiveerd. Bescherm ons vak en dwing ons niet in loondienst.

Petitie

Wij

Wij zijn zelfstandigen in de culturele sector: dat maakt ons veelzijdig, maatschappelijk geëngageerd, creatief, flexibel en gemotiveerd.

 

constateren dat:

  • Door de komst van de wet DBA, die zzp-ers moet beschermen tegen verkapt dienstverband, dreigen velen van ons hun werk te verliezen
  • Freelance rondleiders, museumdocenten, artiesten, kunstenaars, tekstschrijvers en illustrators hebben meerdere opdrachtgevers nodig en halen juist hun kracht uit dit gegeven.
  • Ons leven is ingericht op deze manier van werken. Heb vertrouwen in onze deskundigheid.
  • De wet DBA past niet als een kant-en-klaar format op alle zzp-ers. Voor ons is deze wet zeer onvoordelig. Het werk dat wij doen bestaat maar voor 25% uit het daadwerkelijk aanwezig zijn en valt haast niet in een vast dienstverband te belonen.

 

en verzoeken

deze wet te herzien en per beroepsgroep te bekijken of er niet juist meer kapotgemaakt wordt dan beschermd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
03-04-2020 
Petitionaris:
Femke Goedhart 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen