You, the petitioner
Dac3ea52 a6eb 4097 8c84 72888d7abfdb

Behoud de zzp-er voor de culturele sector

2,363 signatures

Draai het zzp-schap in de culturele sector niet de nek om met de Wet DBA. Wij zijn zelfstandigen bij keus, dat maakt ons veelzijdig, maatschappelijk geëngageerd, creatief, flexibel en gemotiveerd. Bescherm ons vak en dwing ons niet in loondienst.

Petition

We

Wij zijn zelfstandigen in de culturele sector: dat maakt ons veelzijdig, maatschappelijk geëngageerd, creatief, flexibel en gemotiveerd.

 

observe

  • Door de komst van de wet DBA, die zzp-ers moet beschermen tegen verkapt dienstverband, dreigen velen van ons hun werk te verliezen
  • Freelance rondleiders, museumdocenten, artiesten, kunstenaars, tekstschrijvers en illustrators hebben meerdere opdrachtgevers nodig en halen juist hun kracht uit dit gegeven.
  • Ons leven is ingericht op deze manier van werken. Heb vertrouwen in onze deskundigheid.
  • De wet DBA past niet als een kant-en-klaar format op alle zzp-ers. Voor ons is deze wet zeer onvoordelig. Het werk dat wij doen bestaat maar voor 25% uit het daadwerkelijk aanwezig zijn en valt haast niet in een vast dienstverband te belonen.

 

and request

deze wet te herzien en per beroepsgroep te bekijken of er niet juist meer kapotgemaakt wordt dan beschermd.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-03 
Lead petitioner:
Femke Goedhart 
Website:

History

Signatures