U, de petitionaris
Elly glasius zaanferry van rederij lee de dienst tussen centrale post en zaanse schans amsterdam 155593348

Behoud de Zaanferry

1.832 ondertekeningen

Het vanaf het water beleven van de bijzondere industrieel historische oevers van Zaan en IJ, een bakkie doen in de Zaanbocht of Amsterdam, het ontdekken van de Zaanse Schans of Hembrug. Dit en nog veel meer kan met de Zaanferry. Toch wil Zaanstad dit stoppen. Dat willen wij niet zomaar laten gebeuren!

Petitie

Wij

Burgers en ondernemers die de Zaanferry een warm hart toedragen.

 

constateren dat:

  • dat de Zaanferry dit seizoen goed en steeds beter gevonden wordt door een groeiende en zeer diverse groep gebruikers uit zowel de Zaanstreek als de rest van de wereld;
  • dat daarmee een functie wordt vervult met toegevoegde waarde op zowel maatschappelijk, recreatief, toeristisch, cultureel en industrieel historisch als economisch vlak;
  • dat met het staken van de subsidie het benutten van deze functie en toegevoegde waarde onmogelijk wordt.

 

en verzoeken

De Zaanferry te behouden (en waar mogelijk verder te ontwikkelen) door alsnog subsidie beschikbaar te stellen

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zaanstad 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2022 
Petitionaris:
Pablo Kuipers 
Organisatie:
Actiegroep "Behoud de Zaanferry" 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

de petitie wordt donderdag 8 september aangeboden aan de portefeuillehouder en gemeenteraad van Zaanstad

Beste ondertekenaar,

Bij deze wil ik namens de actiegroep “Behoud de Zaanferry” iedereen die de petitie heeft ondertekend bedanken. Voor een lokale petitie is het aantal ondertekenaars heel behoorlijk.

+Lees meer...

Nogmaals dank hiervoor.

Verder kan ik u mededelen dat ik de petitie “Behoud de Zaanferry” donderdag 8 september a.s. om ca 19:00 zal aanbieden aan de portefeuillehouder en de gemeenteraad van Zaanstad. Uiteraard is de publieke tribune beschikbaar voor geïnteresseerden, dus als u er bij wilt zijn bent u van harte welkom.

Stadhuis Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam

Omdat het de gemeente Zaanstad niet gelukt is om op tijd een loket aan te maken bij petities.nl – daar schijnt toch wel het een en ander bij te komen kijken om dat goed te doen – heb ik de petitie verlengt tot en met de vooralsnog laatste vaardag van de Zaanferry van dit seizoen: 30 september.

Nog een keer en mooie impressie van Martin Rep: (https://www.youtube.com/watch?v=d5O1ouQuaoc)

06-09-2022