U, de petitionaris

Behoud de wekelijkse sporttalkshow

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over televisie-inhoud. De overheid gaat daar niet over, dat is aan de omroepen. Als u de mediawet wilt veranderen (waar onder andere in staat hoeveel procent van de zendtijd er wat voor soort programma's moet worden uitgezonden door de publieke omroep) dan kunt u wel een petitie starten.

Als u toch een petitie aan een omroep/bedrijf wilt richten (waar ze normaal niks mee doen), dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op http://petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Erg jammer om te lezen dat Ziggo heeft besloten om de wekelijkse talkshow Peptalk van de buis te halen. Zeker nu heeft de sport in Nederland een belangrijke taak om de samenleving te ondersteunen, motiveren en inspireren. In deze coronaperiode wordt duidelijk hoe belangrijk sport in ons leven is. Niet alleen om topprestaties te leveren, maar zeker ook om gewoon fit en gezond en vitaal te worden. We missen onze vrienden, het winnen en verliezen, sociale contact en het samen lekker bezig zijn.

Sport is zoveel meer. In de dagelijkse talkshows is het laatste jaar al erg weinig aandacht voor de idolen en iconen uit de Nederlandse sportwereld omdat we het alleen maar hebben over politiek en coronacijfers. Dit terwijl de Nederlandse bevolking juist ontzettend behoefte heeft aan motiverende en inspirerende verhalen. Hoe om te gaan met corona, hoe komen we straks beter en fitter uit deze crisis, hoe kunnen ondernemers leren omdenken?

Peptalk is voor de Nederlandse topsporter een verademing. Aan tafel met journalisten die de sport begrijpen, die de kleedkamer van binnenuit kennen. Iedereen wilde aan tafel komen bij Jack en Frank. Er was voldoende tijd, geen politieke spelletjes, een afspraak werd nagekomen en er werd gewoon over bloed, zweet en tranen gesproken, maar ook gelachen!

Helaas is het bereik beperkt bij Ziggo Sport, maar op social media scoorde diverse quotes altijd erg goed. Ik vind dat een wekelijkse sporttalkshow een vaste plek verdient bij de NPO. Het team en het format is er al, dus er zijn geen torenhoge investeringen meer nodig! Misschien moet de regering de NPO gaan verplichten om een wekelijkse sporttalkshow te gaan uitzenden in ruil voor de vele subsidies. Een wekelijkse mix van gasten uit het voetbal, Olympische sporters en formule 1 met daarbij ook ruimte voor de verhalen van paralympische atleten. Dit zal zeker bijdragen aan positiviteit en beleving en zal aanzetten tot meer gaan bewegen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst!

Petitie

Wij

Sporters, Sport fans, Gymleraren, Gezondheids specialisten, Wetenschapers, Volwassenen en Kinderen

 

constateren

Er is op het moment geen wekelijkse sport talkshow op tv waarin de verhalen van en achter de sporters vertelt kunnen worden.

 

en verzoeken

Een verplichting aan de NPO zenders om een wekelijkse sporttalkshow te gaan faciliteren en uitzenden op maandag avond waarin aandacht komt voor een diversiteit van atleten & sporten zowel olympisch als paralympisch.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-05-2021 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
--  
Organisatie:
Sport Stories 

Geschiedenis

Ondertekeningen