U, de petitionaris
Er is nieuws!
Img 8778

Behoud de vijf wolven op landgoed Den Treek-Henschoten

1.019 ondertekeningen

De beheerder van landgoed Den Treek-Henschoten wil een wolf met 4 jongen laten afschieten. "Een hondje zou zijn gegrepen door een wolf en meegesleurd. Van de hond ontbreekt ieder spoor, dus of het dier is gedood blijft onzeker." Hij zegt een ontheffing aangevraagd te hebben.

Petitie

Wij

die geloven in het beschermen van de wolf en de daarbij behorende wettelijke regels

 

constateren dat:

de beheerder van Den Treek Henschoten in de gemeente Utrecht, ten onrechte 5 wolven wil laten afschieten

 

en verzoeken

de ontheffing niet te verlenen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
07-09-2024 
Petitionaris:
Petitie voor de wolf 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het gaat om 6 wolven

De beheerder van Den Treek-Henschoten heeft tegenover AD toegegeven dat de wolf vijf jongen heeft. ipv 4.

09-07-2024

Update:

De werkelijke omstandigheden rond het incident worden duidelijker. Ik krijg nu informatie binnen dat de vrouw op de grond zat en op haar mobieltje bezig was. De hond zat aan een lijn, maar niet aan de vrouw vast en was enkele tientallen meters verderop aan het graven. Dit gebeuren vond plaats op korte afstand van wildviaduct "Treeker Wissel" in niet voor publiek opengesteld gebied. Vijf wolvenwelpen werden op wildcamera vereeuwigd in de nabijheid hiervan. Om het gebied nu in te gaan met speurhonden lijkt me geen goed plan. Wat zou het fijn zijn als provincie en betrokken niet nader te noemen ecologen open en eerlijk met feiten naar buiten zouden komen. Speculatie, geroddel en achterklap zouden dan tot een minimum beperkt kunnen worden. .

09-07-2024