You, the petitioner
Huisarts hartslag e1563523359217

Behoud de toegang tot huisartsenzorg; iedereen een huisarts

55,766 signatures

De toegankelijkheid van huisartsenzorg staat onder druk. De complexe zorgvragen nemen toe. Personeelsschaarste en veranderingen in het zorgstelsel geven toenemende druk op huisartsenpraktijken en huisartsenposten. Wachttijden voor patiënten nemen toe. Onder deze druk dreigt het systeem te bezwijken.

Petition

We

Huisartsen, praktijkmedewerkers en patiënten.

 

observe

  • Door overloop vanuit andere zorgsectoren en het sociaal domein staat de huisartsenzorg al langer onder grote druk.
  • Huisartsen en medewerkersgaan zitten aan of gaan al over de grens van hun kunnen.
  • Toename van taken leidt tot huisvestingsproblemen.
  • Wachttijden bij huisarts leidt tot drukte in de ANW-zorg
  • Complexere problemen vergen per patient een grotere tijdsinvestering.
  • Nieuwe plannen voor de zorg met de bijbehorende financiële middelen worden nu gemaakt.

 

and request

  • Concrete stappen in de plannen te verwerken waarmee de druk op de huisartsenzorg op de korte en langere termijn wordt verlicht.
  • Concrete en afdwingbare afspraken te maken, zodat huisartsen meer tijd voor de patiënten krijgen.
  • Vooralsnog geen taken erbij.
  • Duidelijke afspraken over de beschikbaarheid van andere zorgverleners en het sociaal domein te maken, zodat patiënten na verwijzing van de huisarts ook daar tijdig geholpen kunnen worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-09-20 
Lead petitioner:
Walter Schrader 
Organisation:
Huisarts Schrader (lid LHV/NHG) 
Website:

History

Signatures

Updates

LHV en NHG accepteren nieuwe versie Integraal Zorgakkoord niet .

Op vrijdag 12 augustus heeft VWS een nieuwe versie van het Integraal Zorgakkoord gepresenteerd. Het is vaag en verontrustend.

+Read more...

Een bezuinigingsvoorstel van 100 miljoen op de huisartsenzorg terwijl daar juist allerlei nieuwe verantwoordelijkheden naartoe worden geschoven. Onze vertegenwoordigers laten weten dat ze voor dit omvangrijke maar niet concreet oplossende voorstel “de handen van de huisartsen niet op elkaar krijgen” en dit is een politiek correct understatement. Zijn er ook lichtpuntjes? Jazeker, de kritische reacties vanuit de beroepsgroep en de getoonde actiebereidheid, die erop gericht is de huisartsenzorg niet ten onder te laten gaan en Nederland niet te ontwrichten. Die 100 miljoen is overigens een fractie van wat zorgverzekeraars uitgeven aan reclame in de tijd dat mensen kunnen overstappen. De positieve rol die Zorgverzekeraars zouden kunnen spelen blijft onderbelicht.

2022-08-19

Blijven delen en meer ondertekenaars maken deze petitie krachtiger.

Bijna 55.000 ondertekenaars, dat is ver boven het vereiste aantal van 40.000 voor een Burgerinitiatief voor een Kamerdebat. De uitgangspunten van deze petitie komen vrijwel overeen met de uitgangspunten van het actiecomité voor de organisatie van het huisartsenprotest.

+Read more...

Ook de gevraagde vervolgstappen komen in essentie overeen. Om die noodzakelijke veranderingen te borgen zal aan de Tweede Kamer worden gevraagd om wijzigingen in de wet- en regelgeving die ten grondslag zullen moeten liggen aan een duurzame verbetering van de positie van de huisarts, in het belang van de patient die moet kunnen vertrouwen op huisartspraktijken met gemotiveerd, uitgerust liefst ontspannen personeel , gestuurd door medisch inhoudelijke drijfveren en een empathische, solidaire grondhouding.

2022-07-23

In de afgelopen 24 uur kwam 58 % van de ondertekenaars uit Nederland.

GEEN WINST OP EEN PANDEMIE Farmaceutische bedrijven mogen niet van deze pandemie profiteren ten koste van de gezondheid van mensen. Een collectieve dreiging vraagt om solidariteit, niet om privaat winstbejag.

+Read more...

Overheidsmiddelen moeten samengaan met garanties dat de producten beschikbaar en betaalbaar zijn. Big Pharma mag de sociale zekerheid niet plunderen.

Daarom hebben we 1 miljoen handtekeningen nodig, In de afgelopen 24 uur kwam 58 % van de ondertekenaars uit Nederland. Het kan en moet nog harder gaan!

2022-07-19