U, de petitionaris
Taverne moet blijven 2

Behoud de Taverne voor Bergen

6.876 ondertekeningen

Lieve mensen, Wij als inwoners van Bergen en omstreken en iedereen die de Taverne een warm hart toedraagt hebben jullie HULP hard nodig.

Helaas hebben we moeten constateren dat de verhuurder de huur van de Taverne heeft opgezegd. De TAVERNE MOET DAN SLUITEN!

Dit mag natuurlijk niet gebeuren. De huiskamer van ons dorp! Wilt u helpen de Taverne te behouden op deze cultuurhistorische plek?

Sinds de jaren ’60 is de Taverne een begrip in Bergen en Noord-Holland. Eigenaar Steef van Leeuwen transformeerde de Taverne tot een fijn en gezellig café met sociaal-maatschappelijke functie. Met een podium waar bekende en minder bekende (internationale) artiesten optreden. Een plek waar jong muzikaal talent een kans krijgt en ook popkoren, zangscholen en muziekverenigingen kosteloos gebruik van mogen maken. Naast live muziek vinden er culturele en literaire activiteiten plaats in de Tav, zoals poëzieavonden, spel-en quizavonden, cabaret, stand up comedy, klaverjasavonden en bridge drives. En de jeugd staat op vrijdagen naast hun ouders op de dansvloer tijdens de DJ-avonden.

Dit alles dreigt te verdwijnen doordat de verhuurder het huurcontract heeft opgezegd. Het zou eeuwig zonde zijn als de Taverne op deze cultuurhistorische plek zou verdwijnen. HOE KUNT U HELPEN? Teken de petitie en laat zien dat u graag wil dat deze plek behouden blijft!

Petitie

Wij

Inwoners van Bergen, bezoekers, gasten, liefhebbers en fans van muziekcafé Taverne in Bergen NH

 

constateren dat:

  • De TAVERNE dreigt te verdwijnen doordat de verhuurder het huurcontract heeft opgezegd.

  • Het zou eeuwig zonde zijn als de Taverne op deze cultuurhistorische plek zou verdwijnen.

 

en verzoeken

het belang te erkennen dat de TAVERNE BERGEN NH behouden zou moeten worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bergen NH 
Petitieloket:
Einddatum:
15-04-2023 
Petitionaris:
Merel haring 
Organisatie:
Taverne moet blijven 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

6.687 handtekeningen zijn niet genoeg

Lieve mensen,

Inwoners van Bergen en omstreken en iedereen die café Taverne een warm hart toedraagt: wij hebben jullie HULP hard nodig.

Helaas heeft de verhuurder het huurcontract van de Taverne opgezegd. Dat betekent dat de Taverne zou verdwijnen! Dat kunnen we ook niet laten gebeuren.

Sinds de jaren ’60 is de Taverne een begrip in Bergen en Noord-Holland, een fijn en gezellig café met sociaal-maatschappelijke functie.

+Lees meer...

Met een podium waar bekende en minder bekende (internationale) artiesten optreden. Een plek waar jong muzikaal talent een kans krijgt en ook popkoren, zangscholen en muziekverenigingen kosteloos gebruik van mogen maken. Naast live muziek vinden er culturele en literaire activiteiten plaats, zoals poëzieavonden, spel- en quizavonden, cabaret, stand-up comedy en klaverjasavonden. En de jeugd staat op vrijdagen naast hun ouders op de dansvloer tijdens de DJ-avonden.

Dat dreigt allemaal in één klap te verdwijnen nu de verhuurder het huurcontract heeft opgezegd.

De verhuurder toont zich niet gevoelig voor de argumenten om de Taverne te behouden. Zelfs een recente petitie onder de noemer ‘Blijf af van de Tav!’ met bijna 7.000 handtekeningen verandert niets aan de situatie. Sterker nog: hij heeft uitbater Steef van Leeuwen inmiddels voor de rechter gedaagd om hem te dwingen het pand te verlaten. Daarbij zet hij stevig in, met behulp van goedbetaalde advocaten en accountants.

Kroegbaas Steef van Leeuwen is de strijd aangegaan om de Taverne, de huiskamer van een groot deel van Bergen en zijn cultuurhistorische waarde te behouden. Dat moet jammer genoeg eveneens met behulp van advocaten en accountants. En dat kost veel geld. Meer geld dan de Taverne zou kunnen betalen.

Daarom doen we een beroep op alle liefhebbers, gasten en vrienden van de Taverne. Ga mét ons de strijd aan, zodat we samen een vuist kunnen maken vóór de Taverne en tégen het verlies van zoveel moois. Bijna 7.000 sympathisanten hebben hun stem al laten horen. Nu moeten we in actie komen!

Hoe kan jij helpen? Voor de dekking van de juridische kosten in deze rechtszaak is een crowdfundingsactie opgericht. Jouw donatie - klein of groot - wordt zeer op prijs gesteld. Sterker nog: donateurs van meer dan 50 euro ontvangen als blijk van waardering een vrijkaart à € 32,50 voor het Taverne Open Air Festival op 26 augustus aanstaande.

Doneren kan hier: https://blijfafvandetav.backme.org/

29-06-2023