U, de petitionaris
Spoelingschuit

Behoud de Schiedamsche Spoelingschuit

608 ondertekeningen

De historisch belangrijke -laatste- spoelingschuit ligt op de kade te vergaan. Als er op korte termijn geen begin wordt gemaakt met de restauratie gaat deze laatste spoelingschuit verloren. Dit kunnen en mogen we niet toestaan.

Petitie

Wij

ondertekenaars van deze petitie, (oud-)Schiedammers die begaan zijn met de historie van de stad met in het bijzonder de historie van de jeneverindustrie in Schiedam

 

constateren

dat de voor de jenevergeschiedenis van Schiedam zo belangrijke (laatste) spoelingschuit op de kade achter molen de Noord in zeer slechte staat verkeert en zonder ingrijpen op korte termijn onherstelbaar beschadigd zal zijn.

 

en verzoeken

Gemeente Schiedam om op korte termijn actie te ondernemen en over te gaan tot het (laten) restaureren van de spoelingschuit om deze als belangrijk onderdeel van de historie van Schiedam te behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schiedam 
Petitieloket:
Einddatum:
25-06-2021 
Petitionaris:
Arjan te Hoonte 
Organisatie:
Behoud de Spoelingschuit 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie spoelingschiit

Op vrijdag 25 juni gaan wij, Alwine van Winsen en Arjan te Hoonte, de petitie overhandigen. Wij willen alle ondertekenaars enorm bedanken voor de steun die jullie ons hebben gegeven door het ondertekenen van deze petitie.

+Lees meer...

Alleen al het starten van deze petitie gestart jullie snelle steun heeft ervoor gezorgd dat er al enige actie is geweest rondom deze spoelingschuit: er zijn metingen gedaan, de schuit is voorzien van een (beschermend) zeil, er hangt al een bord van de Reparatiewerkplaats.....

24-06-2021