U, de petitionaris
Screenshot 2023 12 07 at 09.34.36

Behoud de Quarantaine Academie voor kunst en educatie in de Rotterdamse Havens

533 ondertekeningen

Midden in de Rotterdamse haven bevindt zich het Quarantaine terrein, thuisplek van de Quarantaine Academie waar cursisten wekelijks schilderen en tekenen onder begeleiding van kunstenaar Juliette Tulkens. Deze inspirerende plek dreigt te verdwijnen en plaats te moeten maken voor een hotel en congrescentrum.

Petitie

Wij

  • cursisten van de Quarantaine Academie,
  • kunstenaars,
  • kunstliefhebbers,
  • Rotterdammers

 

constateren dat:

  • Non-profit erfgoedontwikkelaar (eigenaar) BOEi het terrein per juli 2024 (met publiek geld) wil ontwikkelen tot een businesshotel en congreslocatie waar geen plek meer is voor cultuur.

  • ondanks de missie en doelstelling van BOEi (“het geven van culturele en maatschappelijke betekenis”), het culturele gemeentelijk bestemmingsplan voor het terrein én haar contractuele verplichting BOEi vastbesloten is: de Quarantaine Academie MOET weg.

  • de eigenzinnige Quarantaine Academie, schilderschool voor enthousiaste amateurs en (semi-)professionals, verbindt en inspireert. Zij brengt al jaren door middel van klein- en grootschalige, goed bezochte culturele evenementen een mix van kunst, muziek, theater, literatuur, natuur en educatie op het Quarantaineterrein.

 

en verzoeken

de gemeente Rotterdam (bij wie het ‘bloot eigendom’ ligt) Behoud de Quarantaine Academie bij de ontwikkelingsplannen!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
30-04-2024 
Petitionaris:
Actiegroep Behoud de Quarantaine Academie 
Organisatie:
Cursisten van de Quarantaine Academie 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen