U, de petitionaris

Behoud de Oostvaardersplassen in zijn huidige vorm

805 ondertekeningen

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. Diep in zuidelijk Flevoland schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen.

Petitie

Wij

Een vereniging bezorgde liefhebbers van de huidige Oostvaardersplassen

 

constateren dat:

Dat een klein groepje zeer agressieve personen probeert via agressie, bedreiging en intimidatie van boswachters en bestuurders de Oostvaardersplassen in zijn huidige vorm te vernietigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gemanipuleerde informatie, onjuiste of valse informatie en dreigementen. Het overtreden van de wet wordt niet geschuwd.

 

en verzoeken

De Oostvaardersplassen in zijn huidige vorm te laten zodat vele natuurliefhebbers er kunnen genieten van de ongerepte natuur. Er zijn voldoende alternatieven voor mensen die dit niet mooi vinden. De Oostvaardersplassen zijn uniek in Europa en daar zijn wij trots op!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Flevoland 
Petitieloket:
Einddatum:
17-07-2018 
Petitionaris:
B. Bolognese-Pols 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Definitief voorstel Harold Hofstra aan Provinciale Staten

Vandaag is bekend geworden dat het gehele plan van van Geel als beheerplan voor de Oostvaardersplassen zal worden overgenomen. Daarbij wordt afschot van "overtollige" dieren boven de grens van 1.100 zoveel mogelijk voorkomen door de mogelijkheid van verplaatsing te onderzoeken.

Uiteraard zijn wij tegen deze maatregelen omdat daarmee de ziel uit het gebied wordt gehaald.

+Lees meer...

We zijn op dit moment bezig met het opstellen van een alternatief plan en zullen u daarover op korte termijn informeren.

Met vriendelijke groet, Bianca Bolognese

22-05-2018