U, de petitionaris
Download

Behoud het nachtnet voor Amersfoort

325 ondertekeningen

In 2019 en 2020 rijdt er nog een nachttrein op vrijdag en zaterdag van Amersfoort naar Utrecht en terug. Helaas wil de gemeente Amersfoort de financiering mogelijk stopzetten. Amersfoort Centraal station wordt daarmee afgesloten van het nachtnet.

Petitie

Wij

Gebruikers van het nachtnet, inwoners van Amersfoort en omgeving en andere bezorgde burgers

 

constateren

Dat reizigersaantallen van het nachtnet de eigen doelstelling van de gemeente van minimaal 50 reizigers heeft behaald. De reizigersaantallen een stijgende lijn in de afgelopen jaren een stijgende lijn vertonen. Amersfoort sinds kort Centraal Station heeft en als volwaardige stad aangesloten moet blijven op het nachtnet met Utrecht.

 

en verzoeken

in te stemmen met de benodigde financiering om na 2020 Amersfoort aangesloten te houden op het nachtnet.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amersfoort 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2020 
Petitionaris:
Daan Hermsen 
Organisatie:
Red de trein! 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Motie is AANGENOMEN!!

Geweldig nieuws dat het nachtnet behouden blijft voor Amersfoort !!! Dank aan alle steunende partijen en ondertekenaars van onze petitie. .

05-11-2019

Motie in de raad

Op 5 november vanaf 19:00 uur vergadert de gemeenteraad van Amersfoort. Een motie van D66, Groenlinks, PvdA en SP voor het behoud van het nachtnet zal dan behandeld worden.

+Lees meer...

De vergadering is hier live te volgen De motie is hier te bekijken

04-11-2019

reddetrein.nl

De petitie is nu ook bereikbaar via Reddetrein.nl Nu is het nog makkelijker om vrienden, kennissen, familie en anderen de petitie te laten tekenen!.

01-11-2019