U, de petitionaris
Shutterstock 424265809

Behoud de kwelder bij Wierum

916 ondertekeningen

De prachtige kwelder bij Wierum aan de Waddenzee verdwijnt door afkalving maar is nog te redden door het herstellen van de vervallen rijsdam en het hoofd (de oude pier). Daarvoor is de medewerking nodig van het Wetterskip, Rijkswaterstaat, de gemeente Noardeast-Fryslân en de provincie Fryslân.

Petitie

Wij

bewoners van Wierum en omstreken en wandel-, fiets-, natuur- en vogelliefhebbers uit heel Nederland.

 

constateren

  • dat er al geruime tijd geen onderhoud meer wordt gepleegd aan de rijsdam voor de kwelder en het oude hoofd (de pier), hetgeen dringend noodzakelijk is om de culturele, de cultuurhistorische- en recreatieve waarden van dit unieke gebied, dat tevens dient als hoogwatervluchtplaats voor vogels, te behouden.

 

en verzoeken

afdoende maatregelen te treffen om verdere afkalving van de kwelder tegen te gaan waardoor culturele, cultuurhistorische- en recreatieve waarden van de kwelder bij Wierum behouden blijven voor de huidige en toekomstige generaties.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Fryslân 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2022 
Petitionaris:
Gert Koene 
Organisatie:
Werkgroep De Kromme Horne 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen