You, the petitioner
Img 5217

Behoud de klaphekjes aan de buitengrenzen van het Groenendaalse bos

2,582 signatures

De gemeente heeft het plan om de klaphekjes, die al tientallen jaren aan de buitengrenzen van het Groenendaalse bos staan, niet meer te vervangen bij slijtage. Doel zou zijn om de recreatiedruk te verminderen. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt dit plan een onveilige situatie voor hond en verkeer.

Petition

We

Liefhebbers van onze honden, het Groenendaalse bos en een veilige verkeerssituatie

 

establish that:

  • Het verminderen van de recreatiedruk niet ten koste zou mogen gaan van de sfeer in het Groenendaalse bos, de veiligheid van onze honden en het verkeer en het wandelplezier van veel Heemstedenaren.

  • Het één van de weinige plekken, waar onze honden nog vrij en veilig rond mogen lopen

  • Een oplossing tegen de drukte onder andere is om duidelijke verwijzingen te maken naar het gedeelte van het bos aan de andere kant van het fietspad voor dagjesmensen.

 

and request

  • De situatie opnieuw te bekijken en andere oplossingen te zoeken voor de drukte die er met name in het weekend is.

  • De veiligheid van hond, verkeer en wild als prioriteit te stellen in dit unieke stukje bos.

  • Behoud de hekken!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Heemstede 
Petition desk:
Closing date:
2024-03-06 
Lead petitioner:
Anne van Akkeren 

History

Signatures

Updates

Aanbieding petitie op 6 maart 2024

Als eerste ontzettend bedankt voor jullie ondertekening, de steun en het delen van de petitie! Het kan nog steeds.

Volgende week gaan we de petitie aanbieden, hopelijk met jullie!
We gaan goed.

+Read more...

Er zijn al dik 2000 handtekeningen!
We hebben geprobeerd op allerlei manieren een ingang te vinden bij de gemeente (via mails/inspreken bij een vergadering van de gemeente, publiciteit en deze petitie) Sasja en ik hebben een afspraak met de wethouder, Eveline Stam, op 6 maart om 11 uur. Het zou mooi zijn als we met een groep de petitie aan kunnen bieden. Honden ook welkom natuurlijk!

We kunnen ons voorstellen dat veel mensen andere verplichtingen hebben, maar hopen toch op een mooie opkomst die indruk kan maken.
Om een beetje te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, zou het fijn zijn als jullie deze week laten weten of je van plan bent om te komen.
Stuur dan graag een mail naar:

behoudhekjesgroenendaalsebos@gmail.com

Let op: het is op een woensdag dus het is markt. Lastig parkeren misschien, maar er is vast ergens in de buurt een plek te vinden.

Het gemeentehuis is niet heel ver van het bos, maar dat is aan een ieder om in te schatten of je dat kan lopen met je hond - dan zou je bosbezoek en petitie aanbieden kunnen combineren.

Ik denk dat het goed is dat we in gedachten houden dat we ons allemaal rustig gedragen, hoe onze gevoelens ook zijn. Daar bereiken we uiteindelijk ook het meeste mee, denk ik. Belangrijk om ook zakjes mee te nemen en restanten van onze honden meteen op te ruimen om wèl een goede indruk achter te laten.

Nadat we de petitie hebben aangeboden gaan Sasja en ik, volgens afspraak naar binnen. Grote kans dat er ook pers aanwezig is, dus hou daar rekening mee

Adres: Raadhuisplein, Heemstede
Datum en tijd: 6 maart 10.50
(10.50 aanwezig zijn geeft ons de tijd om een met zijn allen een goede opstelling van de groep te maken)

Hopelijk tot dan!

Hermien, Sasja en Anne

2024-02-27