U, de petitionaris
Schermafbeelding 2023 01 31 om 23.37.51

Behoud de ijsbaan van Twente

5.554 ondertekeningen

Red de ijsbaan Twente: steun onze gemeenschap.

De ijsbaan Twente is van groot belang voor onze gemeenschap en moet in stand gehouden worden. Help ons door uw handtekening te geven op deze petitie en op te roepen tot actie en financiële steun van gemeente Enschede en omliggende gemeenten.

Petitie

Wij

Schaatsers, ijshockeyers, kunstschaatsers, ijsliefhebbers, inwoners van Twente die recreatief en sportief genieten van een dagje uit op de ijsbaan

 

constateren dat:

  • Het is van groot belang dat de ijsbaan Twente in staat blijft om haar belangrijke rol te vervullen voor onze gemeenschap.
  • De ijsbaan biedt een plek voor inwoners om te recreëren
  • Maar biedt ook een platform voor jonge talenten om zich te ontwikkelen en te presteren in de sport van schaatsen, ijshockey en kunstrijden.
  • De ondertekenaars tonen dat er een grote groep mensen is die de ijsbaan Twente waardevol vindt en de continuïteit van deze faciliteit wil waarborgen.

 

en verzoeken

om financiële steun te verlenen aan de IJsbaan Twente.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Enschede 
Petitieloket:
Einddatum:
14-10-2023 
Petitionaris:
Luc Vinkenvleugel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De IJsbaan Twente is gered !!

De IJsbaan Twente blijft de komende jaren definitief open!! Dat is het resultaat van vergadering van de Enschedese gemeenteraad afgelopen maandagavond. Met bijna unanieme steun (35 voor, 1 tegen) is het voorstel om jaarlijks 250.000 euro extra vrij te maken voor de exploitatie van de schaatsbaan aangenomen. Daarmee is de petitie en zijn al onze acties van afgelopen periode succesvol geweest.

+Lees meer...

Ik sluit de petitie en dank iedereen die op welke manier dan ook steun heeft gegeven en heeft bijgedragen. Saluut - een tevreden en blije schaatser op ijsbaan Twente ;-) ===> Luc Vinkenvleugel

12-10-2023

Prima resultaat commissievergadering 25 september

Fantastisch om te zien dat er meer dan 200 schaatsers naar het Ei van Ko zijn gekomen bij het gemeentehuis Enschede om te laten zien hoe mooi en leuk de ijssport is. Er is een mooi filmpje van RTV Oost via deze link Alle partijen zijn positief over het lange-termijn plan van wethouder Niels van den Berg.

+Lees meer...

Het officiële besluit valt op 9 oktober, maar het kan niet meer mis gaan. Ik ben enorm trots op de projectgroep BIJT. Samen met projectleider Gerhard Diepenmaat heb ik de lijnen en acties uitgezet. Samen met de werkgroep Energie en met steun van diverse ervaren adviseurs hebben we hard gewerkt en zijn enorm tevreden met dit geweldig mooie resultaat.

28-09-2023

besluit B&W steun lange termijn ijsbaan

Er ligt een mooi plan voor de lange termijn van ijsbaan Twente, zie link

Mooi signaal, maar we zijn er nog niet... Nu moeten commissie sociaal op 25 september en de raad op 9 oktober nog akkoord gaan.

+Lees meer...

We gaan 25 september met vele ijsverenigingen een "kleurrijke positieve sfeeractie" houden en ik zal ook inspreken

21-09-2023