You, the petitioner
Petitie

Behoud de Gelderse veren

24,589 signatures

Na 2023 is het verenfonds in Gelderland leeg, hierdoor dreigt tariefsverhoging, minder varen en zelfs het opdoeken van ponten. Dat is slecht voor bewoners, scholieren, fietsers en wandelaars! Wij willen dat de provincie Gelderland samen met de gemeenten deze basisvoorziening in stand houdt.

Petition

We

Gebruikers van de Gelderse veren

 

observe

  • dat veerponten voor fietsers en wandelaars behoren tot hun hoofdwegennet; uit de vaart nemen betekent voor hen héél ver omfietsen of omlopen
  • dat deze ontwikkeling haaks staat op de ambitie van Rijk, provincies en gemeenten om fietsen en wandelen te bevorderen
  • dat scholen, zorg- en welzijnsvoorzieningen niet meer bereikbaar zijn en gemeenschappen gescheiden worden
  • dat essentiële verbindingen in de routenetwerken voor wandelaars en fietsers verdwijnen

 

and request

De provincie Gelderland om zijn (mede)verantwoordelijkheid te blijven nemen voor het in stand houden van de veerverbindingen, dan wel het ontwikkelen van alternatieven zoals een fiets- en wandelbrug op dezelfde plek.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Gelderland 
Petition desk:
Closing date:
2023-06-18 
Lead petitioner:
Fietsplatform 
Organisation:
Veerpontencoalitie van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Ver. Vrienden van de Veerponten, Wandelnet 
Website:

History

Signatures