U, de petitionaris
Behoud metro 53 copy

Behoud de directe verbinding Gaasperplas - Centraal Station

7.383 ondertekeningen

Het GVB wil het aantal metrolijnen in Amsterdam verminderen van 5 naar 4. Volgens het plan worden lijn 50 en 53 samengevoegd. Dat betekent dat de directe verbinding tussen station Gaasperplas en CS verdwijnt.

metro53direct.petities.nl

zie ook AT5 erover

Petitie

Wij

Bewoners en bezoekers van Amsterdam en met name Amsterdam Zuid-Oost en gebruikers van metrolijn 53

 

constateren dat:

  • dat de opdrachtgevers van GVB, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam, de directe metrolijn 53 tussen Gaasperplas en Amsterdam CS willen inkorten om de komende paar jaar het omzetverlies op te vangen.
  • Met als gevolg een overstap op Van Der Madeweg, waardoor Zuid-Oost een directe verbinding verliest met het Centraal Station.
  • Hierdoor wordt het stadsdeel en het reizen met het OV onaantrekkelijker.
  • De directe verbinding van metrolijn 53 tussen Gaasperplas en Amsterdam CS willen wij behouden, omdat het gebruik van het OV geen commerciĆ«le, maar noodzakelijke behoefte moet vervullen.

 

en verzoeken

dit niet te laten gebeuren, maar het OV aantrekkelijk te houden voor zowel bewoners als bezoekers van Amsterdam Zuid-Oost.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
11-07-2023 
Petitionaris:
Manoah Salampessy 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Toespreken van de Vervoerregio dinsdag 6 juni

Afgelopen dinsdag 6 juni heeft Manoah Salampessy de Vervoerregio toegesproken op het Stadhuis. Voorafgaand aan de toespraak is een tussentijdse stand van 4.450 handtekeningen overhandigd aan wethouder M.

+Lees meer...

van der Horst. Ondertussen staat de teller op 4.823 ingezamelde handtekeningen. Wethouder van der Horst kan geen garanties geven op het behoud van de directe verbinding tussen Gaasperplas en Centraal Station. Het kan dus goed zijn dat de plannen van de Vervoerregio doorgaan. Op 11 juli wordt er weer vergaderd. Tot die tijd kunnen wij dus nog handtekeningen inzamelen. Deel deze petitie met jullie familie, vrienden en kennissen, en volg https://www.instagram.com/sp_amsterdam/ en https://www.instagram.com/metro53direct/ om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen

08-06-2023