U, de petitionaris
Supermarkt bc

Behoud de detailhandel in de gemeente Emmen

108 ondertekeningen

De detailhandel in de Dorpen van de Gemeente Emmen heeft het moeilijk door de coronamaatregelen en nu door de hoge prijzen voor gas en elektra. Wij roepen de gemeente Emmen op om een garantiefonds op te zetten, samen met de banken en ondernemers om de laatste bakkers, slagers, lokale supermarkten, in de diverse Dorpen te redden van de ondergang. Ze zijn van levensbelang.

Petitie

Wij

Inwoners uit de gemeente Emmen

 

constateren

  • De slagers, bakkers, kaaswinkels en lokale supermarkten zijn basisondernemingen die belangrijk zijn om lokaal inkopen te kunnen blijven doen en om sociale contacten en de leefbaarheid in stand te houden.

  • Dat de Supermarkt Compas in Barger- Compascuum door de hoge gas en elektra prijzen de deuren moet sluiten als er niet snel iets gebeurt.

  • Dat alle lokale supermarkten en andere detailhandel het moeilijk heeft het hoofd boven water te houden. Binnenkort is ook een slager te Zwartemeer genoodzaakt de deuren te sluiten.

  • Dat de Gemeente de voorzieningen en leefbaarheid niet verder moet laten afkalven; er is nu actie nodig!

 

en verzoeken

  • direct contact op te nemen met deze ondernemer(s) om te kijken of er ondersteuning kan worden geboden om de winkel open te houden.

  • om het initiatief te nemen om een garantiefonds te vormen, samen met de banken, ondernemers, inwoners, et cetera om de detailhandel te helpen de hoge energierekeningen te kunnen voldoen en ze hoe dan ook open te houden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Emmen 
Petitieloket:
Einddatum:
26-11-2022 
Petitionaris:
Elbert Westerbeek 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Enige supermarkt van Barger-Compascuum gaat dicht.

Enige supermarkt van Barger-Compascuum gaat dicht. 'Zonder prijsstijgingen voor gas en elektriciteit was er niets aan de hand geweest'

De enige supermarkt van Barger-Compascuum gaat dicht.

+Lees meer...

"De rekening voor gas en elektriciteit is zo hoog geworden, dat doorgaan simpelweg geen optie meer is’’, zegt Elsbeth Maatman, een van de twee exploitanten.

Lees verder via deze link

29-10-2022