U, de petitionaris
Petitiefoto 2

Behoud contant geld - voor onze privacy en vrijheid

15.496 ondertekeningen

Contant geld betekent privacy en vrijheid. Het voorstel van Finanzminister Schäuble aan de EU om contant-geldtransacties te beperken, is een inbreuk op onze vrijheid - één in een rij van vele. Dit alles onder het mom van veiligheid, terrorisme- en zwart-geld bestrijding. Niets is echter minder waar.

Petitie

Wij

Eenieder die zich sterk maakt voor behoud van contant geld, alsmede stichting handjecontantje.org,

 

constateren

dat op 12-2-2016 door de Duitse minister van financiën beperking van betalen met contant geld op de agenda van het overleg tussen de EU ministers van financiën is gezet. Deze beperkingen zouden in het belang van de Europese aanpak van fraude en terrorisme zijn. Wij achten beperking van betalingen met en opname van contant geld ongrondwettelijk. Los daarvan tasten deze beperkingen op een onaanvaardbare wijze onze contractvrijheid en autonomie aan.

 

en verzoeken

, nee: eisen! dat de politiek (en de overheid) het contante geld ongemoeid laat en juist maatregelen neemt om het gebruik, de verkrijgbaarheid en het bezit van contant geld te bevórderen. Tevens willen we dat de politiek het beleid om de privacy van de burgers af te breken, door ze te monitoren in al hun bewegingen, ombuigt naar een beleid dat burgers vrij laat. En een degelijke democratische controle op het vergaren van data gaat invoeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
19-12-2017 
Organisatie:
Stichting Handjecontantje.org 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vrijheid leeft! De petitie wordt massaal getekend en gedeeld.

Om de vrijheid nog levendiger te maken organiseren we de BewustWakker II Bijeenkomst op 5 maart in Maarssen. Leuke opsteker: binnen 48 uur hebben al meer dan 5.000 mensen hun stem laten gelden door de petitie te tekenen.

+Lees meer...

We kunnen dus vaststellen dat het behoud van contant geld - en de vrijheid die daarbij hoort - voor mensen van groot belang is. Wil jij met andere vrij-willigers werken aan onze vrijheid en dus ook aan het behoud van contant geld? Wees welkom op BewustWakker II: https://handjecontantje.org/2016/02/15/bewustwakker-ii-op-5-maart-in-maarssen/ (de link werkt niet op petities.nl, dus kopieer even het stukje tussen de aanhalingstekens en plak dat bovenin je browser: "https://handjecontantje.org/2016/02/15/bewustwakker-ii-op-5-maart-in-maarssen/")

22-02-2016