You, the petitioner
Petitiefoto 2

Behoud contant geld - voor onze privacy en vrijheid!

15,409 signatures

Contant geld betekent privacy en vrijheid. Het voorstel van Duitse Finanzminister Schäuble aan de EU voor het beperken van contant-geldtransacties is een inbreuk op onze vrijheid - één in een rij van vele - onder het mom van “veiligheid”, terrorisme- en zwart-geld bestrijding. Niets is minder waar.

Petition

We

Eenieder die zich sterk maakt voor behoud van contant geld, alsmede stichting handjecontantje.org

 

observe

Op 12-2-2016 is door de Duitse minister van financiën beperking van betalen met contant geld op de agenda van het overleg tussen de EU ministers van financiën gezet. Deze beperkingen zouden in het belang van de Europese aanpak van fraude en terrorisme zijn. Wij achten beperking van betalingen met en opname van contant geld ongrondwettelijk. Los daarvan tasten deze beperkingen op een onaanvaardbare wijze onze contractvrijheid en autonomie aan.

 

and request

nee: eisen! dat de politiek (en de overheid) het contante geld ongemoeid laten en, daarentegen maatregelen te nemen om het gebruik, de verkrijgbaarheid en het bezit van contant geld te bevorderen. Tevens willen we dat de politiek het beleid om de privacy van de burgers af te breken door ze te monitoren in al hun bewegingen, ombuigt naar een beleid dat burgers vrij laat, en een degelijke democratische controle op de data gaat invoeren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-12-19 
Organisation:
Stichting Handjecontantje.org 
Website:

History

Signatures

Updates

Vrijheid leeft! De petitie wordt massaal getekend en gedeeld.

Om de vrijheid nog levendiger te maken organiseren we de BewustWakker II Bijeenkomst op 5 maart in Maarssen. Leuke opsteker: binnen 48 uur hebben al meer dan 5.000 mensen hun stem laten gelden door de petitie te tekenen.

+Read more...

We kunnen dus vaststellen dat het behoud van contant geld - en de vrijheid die daarbij hoort - voor mensen van groot belang is. Wil jij met andere vrij-willigers werken aan onze vrijheid en dus ook aan het behoud van contant geld? Wees welkom op BewustWakker II: https://handjecontantje.org/2016/02/15/bewustwakker-ii-op-5-maart-in-maarssen/ (de link werkt niet op petities.nl, dus kopieer even het stukje tussen de aanhalingstekens en plak dat bovenin je browser: "https://handjecontantje.org/2016/02/15/bewustwakker-ii-op-5-maart-in-maarssen/")

2016-02-22