You, the petitioner

Behoud buslijn 5 in de Atolwijk

214 signatures

De Gemeente Lelystad heeft besloten om een buslijn die al jaren haltes in de Atolwijk bedient, niet meer door de wijk te laten rijden. Hiermee verliest de wijk een basisvoorziening waar veel gebruik van wordt gemaakt. Extra loopafstanden van ruim 900 meter vinden wij onacceptabel.

Petition

We

De bewoners van de Atolwijk in Lelystad en gebruikers van buslijn 5

 

establish that:

Dat het weghalen van het openbaar vervoer in onze wijk een groot gevolg heeft voor de bereikbaarheid van onze wijk en gaat zorgen dat veel huidige gebruikers het openbaar vervoer gaan mijden. Gevolg van het mijden zijn lege bussen die uiteindelijk wegbezuinigd gaan worden. De kleine groep die profiteert van de route om de wijk heen staat niet in verhouding tot de negatieve gevolgen die het oplevert.

 

and request

Het behoud van de huidige route door de Atolwijk. Het geld dat anders gebruikt moest worden voor het maken van nieuwe haltes aan de dreef en het verwijderen van oude haltes kan eventueel gebruikt worden om huidige drempels en knelpunten in de route aan te passen. Het verlies van het aantal reizigers gaat de gemeente immers meer geld kosten dat dat zij bezuinigd.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Lelystad 
Petition desk:
Closing date:
2014-11-18 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Bart Kromwijk 

History

Signatures

Updates

Handtekeningenactie in de bus

Op Dinsdag 4 november 2014 is Bart Kromwijk (petitionaris) meegereden op buslijn 5, 1 en 11 om extra ondertekeningen te verzamelen. Passagiers konden op papier hun naam en handtekening opschrijven en op die manier de petitie tekenen.

+Read more...

Dit om het steunen van de petitie zo laagdrempelig mogelijk te maken.  Er waren vanuit de passagiers vele positieve reacties op de actie, op buslijn 5 hebben alle ondervraagde personen de petitie getekend, op de buslijnen 1 en 11 was er ook veel steun, ondanks dat deze lijnen niet direct worden getroffen hebben slechts enkele mensen niet hun handtekening gezet. Vanuit de lijnen die tussen het Lelycentre en Lelystad-Haven rijden waren er ook veel mensen die regelmatig van de huidige busroute van lijn 5 gebruik maken. Dit geeft nog eens aan dat niet alleen de bewoners van de Atolwijk worden getroffen, maar ook vrienden en familie van de bewoners of gebruikers van zwembad De Koploper en Atolplaza.  In totaal heeft deze actie 89 nieuwe ondertekeningen opgeleverd. Het totaal aantal ondertekeningen komt daarmee op 247 (14:34 4-11-14). Dit is een goed begin maar hoe meer ondertekeningen, hoe groter de kans is dat de plannen van tafel worden geschoven.  Wilt U ook meehelpen om ondertekeningen te verzamelen op bijvoorbeeld een basisschool, klein bedrijf aan huis of buurtvereniging? Neem contact met ons op via het formulier op www.busatol.nl, via de mail krijgt u dan een handtekeningen formulier toegestuurd.

Website Bus Atol
2014-11-04