U, de petitionaris
Foto hc bushalte

Behoud bushaltes lijn 340 RK-kerk en Houtwijkerveld Kruisweg Hoofddorp

828 ondertekeningen

Voor de haltes RK-kerk en Houtwijkerveld is een nieuwe halte op de kruising Pabstlaan/Kruisweg gepland. Bus 340 gaat na deze samenvoeging alleen nog stoppen op deze nieuwe halte. Dit betekent dat voor veel ouderen, bezoekers en buurtbewoners de nieuwe halte op veel te grote afstand komt te liggen.

Petitie

Wij

Buurtbewoners, betrokkenen van 4 zorgcentra, de dansschool, RK-kerk en bezoekers van begraafplaats

 

constateren dat:

Het saneren van de haltes heeft alleen nadelen. Over het OV in Hoofddorp beslist de Stads Regio Amsterdam, die geen inzicht heeft in de plaatselijke situatie. VIER (!) zorgcentra, de RK kerk en begraafplaats, een dansschool en de bewoners van VIER wijken ondervinden groot ongemak. De toegang tot de nieuwe halte is ook nog eens onveilig. De samenvoeging levert ook geen tijdwinst op, omdat een elders opgeheven halte weer wordt geactiveerd.

 

en verzoeken

Wij eisen dan ook dat het besluit tot opheffing van de bushaltes voor lijn 340 bij de R.K. kerk en Houtwijkerveld aan de Kruisweg in Hoofddorp wordt teruggedraaid en dat beide haltes hun functie als stopplaats voor lijn 340 blijven behouden. De loopafstand naar de nieuwe halte wordt - met name voor de vele oudere bewoners en bezoekers van de vier omliggende zorgcentra - onverantwoord groot.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Stadsregio Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
11-01-2016 
Antwoord verwacht:
11-04-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Leo Spruit 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie is gesloten!

Langs deze weg willen wij u allen hartelijk danken voor de genomen moeite om de petitie te ondertekenen. De geweldige hoeveelheid stemmen, samen met de papieren versie zo'n 1800, moeten bij de plannenmakers en gemeente Haarlemmermeer iets losmaken.

+Lees meer...

Dit signaal mogen zij niet negeren, alleen al omdat wij in een democratisch land leven. Wij blijven ons best doen de haltes open te houden voor buslijn 340. Blijf ons volgen op Facebook!

12-01-2016