You, the petitioner
Schermafbeelding 2021 04 15 om 23.04.33

Behoud buitengebied Hasselo

3,025 signatures

Middels deze petitie willen wij de gemeente Hengelo kenbaar maken dat er onder de inwoners van de Hasseler Es en Deurningen geen draagvlak is voor het plaatsen van zonnepanelen in het zoekgebied tussen de Hasseler Es en Deurningen. In de natuur, waarvan vele mensen dagelijks genieten en dieren leven, horen geen zonnepanelen die onze natuur en woongenot wegnemen. We onderschrijven het initiatief van de gemeente Hengelo om bij te dragen aan de energietransitie, maar de locatie keuze is onzinnig.

Teken daarom deze petitie. LET OP! U dient uw ondertekening te bevestigen via een link die u per e-mail ontvangt, het is mogelijk dat deze in ongewenste e-mail/spam terecht komt.

Houd ook BEHOUDBUITENGEBIEDHASSELO.NL in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Petition

We

  • Bewoners Hasseler-Es en omstreken
  • Bewoners buitengebied Deurningen
  • Wandelaars van het gebied

 

observe

Dat wij geen zonnepanelen in ons mooie buiten- wandel- en natuurgebied willen hebben.

 

and request

ervan af te zien het gebied tussen Hasseler es en Deurningen (Hasselo) te beschouwen als zoekgebied voor het plaatsen van zonnevelden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hengelo Ov. 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-07 
Lead petitioner:
Dennis van Oosten 
Organisation:
Behoud buitengebied Hasselo 

History

Signatures

Updates

Gemeente Hengelo beslist "Geen zonnepark in buitengebied Hasselo"

Uit het locatieonderzoek blijkt dat het gebied aan de rand van de Hasseler Es minder geschikt is om te gebruiken voor zonnevelden. Dit vanwege het landschap en de cultuurhistorische waarde.

+Read more...

Voor de plannen tot 2030 valt de locatie dan ook af. De stichting Behoud Buitengebied Hasselo liet de afgelopen periode duidelijk weten tegen de komst van een zonnepark te zijn. Bruggink sluit echter niet uit dat er na 2030 alsnog naar het gebied gekeken wordt.

2021-06-14

Spandoeken voor behoud buitengebied Hasselo: ‘Wij dagen de gemeente Hengelo uit om bij zinnen te komen’

HENGELO - Bewoners van de Hasseler-Es en omstreken en het buitengebied Deurningen hebben hun verzet tegen het aanwijzen van het buitengebied Hasselo als zoekgebied voor zonnepanelen kracht bijgezet.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.

.

2021-05-17