U, de petitionaris
Whatsapp image 2020 09 22 at 19.14.34

Behoud biologische boomkwekerij Schout Planten

430 ondertekeningen

Schout Planten in Waalre is een van de eerste gecertificeerde biologische boomkwekers in Nederland. Hun voortbestaan wordt nu bedreigd door een vastgelopen gemeentelijke procedure voor het bestemmen van een loods. Zonder loods moet de kwekerij inkrimpen. Of zelfs stoppen met de adoptiebomen en milieuvriendelijke teelt in zijn geheel. Hiermee gaat een waardevolle proeftuin en voorbeeld voor duurzame landbouw verloren.

Petitie

Wij

Adoptieboomfamilies, dorpsgenoten, vrijwilligers en iedereen die voor duurzame landbouw is.

 

constateren

  • Dat de Minister van Landbouw oproept tot duurzaamheid.
  • Dat Schout Planten een schat aan kennis en ervaring heeft met milieuvriendelijke boomteelt en als voorbeeld kan dienen voor andere kwekers.
  • Dat de werkomstandigheden moeten verbeteren: er ontbreekt een loods voor opslag, onderhoud en schuilplaats.
  • Dat de gemeenteraadsleden in 2009 unaniem een amendement hebben aangenomen waarin zij B&W opdracht geven een loods te bestemmen op het terrein van de kwekerij. Dit is nooit uitgevoerd.
  • Dat het voortbestaan van een waardevolle proeftuin voor biologische teelt bedreigd wordt.

 

en verzoeken

De gemeenteraad van Waalre het amendement uit 2009 alsnog uit te laten voeren en daarmee het bouwen van een nette loods op het terrein van Schout Planten mogelijk te maken.

Het antwoord

Gemeente Waalre gaat in overleg met de Provincie

Op 26 november is burgemeester Boelhouwer op bezoek geweest op de kwekerij. Hij heeft toegezegd om contact op te nemen met de Provincie Noord-Brabant om te zoeken naar mogelijkheden. Goed nieuws dus! Wij wachten in spanning op het vervolg.

Lees meer over de het bezoek van de burgemeester en de stand van zaken op de kwekerij in het artikel dat Marieke Verbiesen schreef voor Nieuwe Oogst.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Waalre 
Petitieloket:
Einddatum:
27-10-2020 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Vivian Rooijakkers-Van Gaal 
Organisatie:
Adoptieboomfamilies 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

B&W Waalre positief tegenover wijziging bestemmingsplan

Na zijn bezoek aan de kwekerij vorig jaar heeft burgemeester Boelhouwer adviseur ruimtelijke ordening en landbouw Rob Wagemakers opdracht gegeven om met de Provincie af te stemmen hoe dan wel een loods ten behoeve van de kleine biologische kwekerij te realiseren.

Het resultaat is dat de beleidsambtenaar van de Provincie mogelijkheden heeft aangegeven voor de gemeente Waalre via een plaatselijke wijziging van het bestemmingsplan. B&W staan hier nog steeds positief tegenover en vragen nu een formele bevestiging van de provincie.

Kortom, het is een lang en traag proces maar de richting is nog steeds positief.

+Lees meer...

We zullen geduld moeten hebben en rekenen op een vruchtbare samenwerking van Provincie met de Gemeente

24-10-2021

Gemeente Waalre gaat in overleg met de Provincie

Op 26 november is burgemeester Boelhouwer op bezoek geweest op de kwekerij. Hij heeft toegezegd om contact op te nemen met de Provincie Noord-Brabant om te zoeken naar mogelijkheden.

+Lees meer...

Goed nieuws dus! Wij wachten in spanning op het vervolg.

Lees meer over de het bezoek van de burgemeester en de stand van zaken op de kwekerij in het artikel dat Marieke Verbiesen schreef voor Nieuwe Oogst.

13-12-2020

Burgemeester Boelhouwer neemt petitie in ontvangst

Op 27 oktober heeft burgemeester Boelhouwer de petitie in ontvangst genomen.

De afgelopen weken hebben wij veel positieve reacties en steunbetuigingen gekregen: 428 mensen (!) tekenden de petitie en er zijn al verschillende fractievoorzitters en raadsleden die contact met ons opgenomen hebben om deze zaak weer op te pakken.

Bedankt aan iedereen die getekend heeft en we zullen je op de hoogte houden over nieuwe ontwikkelingen..

28-10-2020