U, de petitionaris

Behoud bedrijf schapenhouder Nico in Bolnes

401 ondertekeningen

Wilt u als bewoner in de omgeving ook blijven kunnen genieten van de (jonge)dieren op het bedrijf van Nico aan het Dijkje in Bolnes? Teken dan deze petitie.

Petitie

Wij

Bewoners van Beverwaard, Bolnes en Oud IJsselmonde willen dat het bedrijf van Nico actief blijft en behouden blijft voor haar omgeving.

 

constateren dat:

Met het verdwijnen van het bedrijf van Nico zullen niet alleen de schapen en overige dieren verdwijnen aan het Dijkje. Hiermee verdwijnt ook het landelijke karakter van het eiland van IJsselmonde aan haar dijken langs de Maas als ook die laatste schapen weg moeten!

 

en verzoeken

De gemeente Ridderkerk oog te hebben voor nut en noodzaak van dit bedrijf voor zowel een deel van de Rotterdamse wijkbewoners van Beverwaard, Oud IJsselmonde, alsmede van die voor Bolnes gelegen in Ridderkerk. Het uitvoeren of handhaven van het gemeentelijk beleid zal ineens het opheffen van dit bedrijf kunnen betekenen dat kan en mag nooit de bedoeling zijn?

Het antwoord

Schapen blijven behouden

Nu sinds enige tijd is er een overeenkomst gesloten tussen klagers, schapenhouder en gemeente Ridderkerk. Inmiddels draait het bedrijf door met medewerking van de gemeente om objecten op het terrein te vervangen. Bewoners van de wijken Bolnes en Beverwaard zijn tevreden dat een stukje landelijke natuur blijft behouden.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Ridderkerk 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2016 
Antwoord verwacht:
23-02-2016 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
Bewoners  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Schapen blijven behouden

Nu sinds enige tijd is er een overeenkomst gesloten tussen klagers, schapenhouder en gemeente Ridderkerk. Inmiddels draait het bedrijf door met medewerking van de gemeente om objecten op het terrein te vervangen.

+Lees meer...

Bewoners van de wijken Bolnes en Beverwaard zijn tevreden dat een stukje landelijke natuur blijft behouden.

09-04-2018