You, the petitioner
Flyer voorkant

Behoud Ateliers Groningen

3,228 signatures

In 5 panden in de binnenstad van Groningen zijn al decennia ateliers voor beeldend kunstenaars. Deze dreigen nu voorwerp te worden van winstoogmerk en speculatie. Voor een cultureel levendige binnenstad met leefkwaliteit zijn beeldend kunstenaars onmisbaar en daar horen betaalbare ateliers bij.

Petition

We

beeldend kunstenaars, belanghebbenden en betrokkenen bij een cultureel levendige binnenstad van Groningen

 

observe

dat 62 vaste ateliers, gevestigd in 5 panden in de binnenstad van Groningen, dreigen te verdwijnen. Dit sorteert een negatief effect op een continu en florerend beeldende kunsten-klimaat en daarmee op de leefkwaliteit van de binnenstad van Groningen

 

and request

de 5 panden voor de huidige bestemming en onder de geldende condities te behouden als woon- en werkruimtes voor beeldend kunstenaars.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-14 
Lead petitioner:
HVK Groningen 
Organisation:
HVK Groningen 
Website:

History

Signatures

Updates

Voortgang petitie Behoud Ateliers Groningen

De petitie voor behoud van de 5 atelierpanden in de binnenstad van Groningen is afgerond.

De petitie werd 3.228 keer ondertekend via petities.nl ondertekend en 309 keer schriftelijk.

De HVK beraadt zich op een geschikt moment en gelegenheid om de petitie aan te bieden aan BenW en de gemeenteraadsleden van Groningen. .

2022-06-13