U, de petitionaris
010122053977

Behoud ateliers en ambachten Lauriergracht 6 voor de stad

706 ondertekeningen

De gemeente Amsterdam gaat een groot deel van haar vastgoed verkopen, ter waarde van 250 miljoen euro. Ateliergebouw Lauriergracht 6 dreigt op de voordrachtslijst te komen. Het is het eerste ateliergebouw dat de stad zelf inrichtte, anno 1959. Wij pleiten voor behoud van de gemengde functies kunsten en ambachten in dit markante monument.

Petitie

Wij

De ondertekenaars

 

constateren dat:

  • dat het atelier- en ambachtengebouw Lauriergracht 6 al bijna 60 jaar een unieke positie heeft in de Amsterdamse binnenstad;

  • recht doet aan de prestaties van degenen die er werken, noodzakelijke binnenstedelijke dienstverlening biedt aan hun klanten, en rust biedt aan omwonenden in de zeer nabij gelegen bebouwing;

  • Amsterdam -de stad van gemengd wonen en werken- dus gebaat is met behoud met dit monument.

 

en verzoeken

om af te zien van verkoop van dit monument en de bestaande gemengde functie (ambachten en kunsten) te behouden voor de stad Amsterdam.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
02-06-2018 
Petitionaris:
Ronald de Jongh namens Ateliers en Ambachten Lauriergracht 6 
Organisatie:
Ateliers en Ambachten Lauriergracht 6 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

DE GEMEENTERAAD IS DE BAAS !

16 mei: Ruimte voor het ACAVFonds van architect Van Stigt.

Na 7 maanden van onze behoudscampagne heeft de wethouder de verkoop van Lauriergracht 6 dan ON HOLD gezet. Fase 1 van de campagne is daarmee succesvol voltooid! Nu kunnen we verder werken aan Fase 2: het vormgeven van de pilot, waarbij 3-5 panden worden ondergebracht in het ACAVF, het Amsterdams Cultureel Ambachtelijk Vastgoed Fonds.

De gemeenteraad is stap voor stap overtuigd geraakt dat monumentaal maatschappelijk vastgoed een rol moet blijven spelen als werkplek voor ambachten en kunsten.

+Lees meer...

Door acties van Kunstenbond en FAIRcity Amsterdam ontstond er extra aandacht. Voortrekkers in de raad waren Diederik Boomsma (CDA) , Carolien de Heer (PvdA), Jasper Groen (GL) en Paul Guldemond (D66), met op de achtergrond Nelly Duijndam (SP). Steun ook van PvdD en PvdO. Met een actualiteit trokken Dorrit de Jong (GL) en Carolien de zaak over de streep: Verkoop Lg6 en FH105 ON HOLD! Als burgers van Amsterdam zijn we samen met hen opgetrokken, en we hebben resultaat geboekt. Veel dank aan deze leden en partijen van onze gemeenteraad!

17-05-2018

AT5 belicht onze behoudscampagne

09-01-2018

Ook in Utrecht neoliberale vastgoedverkopen...

Niet alleen Lauriergracht 6, Het Oude Badhuis of het Geelvinck Pianola museum worden bedreigd. Tal van monumentale panden in Amsterdam, maar nu ook in Utrecht, worden bedreigd.

+Lees meer...

Signeer ook hun petitie:

https://petities.nl/petitions/stop-uit-verkoop-historische-binnenstad-utrecht?locale=nl

https://petities.nl/petitions/pianola-museum-moet-blijven?locale=nl

05-01-2018