You, the petitioner
010122053977

Behoud ateliers en ambachten Lauriergracht 6 voor de stad

706 signatures

De gemeente Amsterdam gaat een groot deel van haar vastgoed verkopen, ter waarde van 250 miljoen euro. Ateliergebouw Lauriergracht 6 dreigt op de voordrachtslijst te komen. Het is het eerste ateliergebouw dat de stad zelf inrichtte, anno 1959. Wij pleiten voor behoud van de gemengde functies kunsten en ambachten in dit markante monument.

Petition

We

De ondertekenaars

 

establish that:

  • dat het atelier- en ambachtengebouw Lauriergracht 6 al bijna 60 jaar een unieke positie heeft in de Amsterdamse binnenstad;

  • recht doet aan de prestaties van degenen die er werken, noodzakelijke binnenstedelijke dienstverlening biedt aan hun klanten, en rust biedt aan omwonenden in de zeer nabij gelegen bebouwing;

  • Amsterdam -de stad van gemengd wonen en werken- dus gebaat is met behoud met dit monument.

 

and request

om af te zien van verkoop van dit monument en de bestaande gemengde functie (ambachten en kunsten) te behouden voor de stad Amsterdam.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2018-06-02 
Lead petitioner:
Ronald de Jongh namens Ateliers en Ambachten Lauriergracht 6 
Organisation:
Ateliers en Ambachten Lauriergracht 6 
Website:

History

Signatures

Updates

DE GEMEENTERAAD IS DE BAAS !

16 mei: Ruimte voor het ACAVFonds van architect Van Stigt.

Na 7 maanden van onze behoudscampagne heeft de wethouder de verkoop van Lauriergracht 6 dan ON HOLD gezet. Fase 1 van de campagne is daarmee succesvol voltooid! Nu kunnen we verder werken aan Fase 2: het vormgeven van de pilot, waarbij 3-5 panden worden ondergebracht in het ACAVF, het Amsterdams Cultureel Ambachtelijk Vastgoed Fonds.

De gemeenteraad is stap voor stap overtuigd geraakt dat monumentaal maatschappelijk vastgoed een rol moet blijven spelen als werkplek voor ambachten en kunsten.

+Read more...

Door acties van Kunstenbond en FAIRcity Amsterdam ontstond er extra aandacht. Voortrekkers in de raad waren Diederik Boomsma (CDA) , Carolien de Heer (PvdA), Jasper Groen (GL) en Paul Guldemond (D66), met op de achtergrond Nelly Duijndam (SP). Steun ook van PvdD en PvdO. Met een actualiteit trokken Dorrit de Jong (GL) en Carolien de zaak over de streep: Verkoop Lg6 en FH105 ON HOLD! Als burgers van Amsterdam zijn we samen met hen opgetrokken, en we hebben resultaat geboekt. Veel dank aan deze leden en partijen van onze gemeenteraad!

2018-05-17

AT5 belicht onze behoudscampagne

2018-01-09

Ook in Utrecht neoliberale vastgoedverkopen...

Niet alleen Lauriergracht 6, Het Oude Badhuis of het Geelvinck Pianola museum worden bedreigd. Tal van monumentale panden in Amsterdam, maar nu ook in Utrecht, worden bedreigd.

+Read more...

Signeer ook hun petitie:

https://petities.nl/petitions/stop-uit-verkoop-historische-binnenstad-utrecht?locale=nl

https://petities.nl/petitions/pianola-museum-moet-blijven?locale=nl

2018-01-05