U, de petitionaris

Behoud 26 parkeerplaatsen op de Binnenkant en de Kalkmarkt

281 ondertekeningen

Zie ook de begeleidende brief onder de petitie

Petitie

Wij

De bewoners en ondernemers van Nieuwmarkt/Lastage

 

constateren dat:

  • Parkeerplekken opgeheven in de buurt zonder goede alternatieve parkeerplaatsen.
  • Parkeerbalans voor vergunninghouders en ondernemers zoek
  • Overlast van toerisme per auto en te voet
  • Slechte luchtkwaliteit door files op de Prins Hendrikkade
  • Gebrek aan ruimte op stoep door geveltuinen en wildgroei aan fietsen

 

en verzoeken

  • Behoud 19 parkeervakken Binnenkant & 7 Kalkmarkt
  • Toegankelijkheid buurt voor vewoners en bestemmingsverkeer door intelligente palen

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
22-12-2022 
Petitionaris:
Bewoners Nieuwmarkt/Lastage  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Laatste oproep, stem voor 11 aug

Beste buurtgenoot
Er is veel te doen over het voornemen veel parkeerplaatsen op de Binnenkant te verwijderen. Op www.stoepbinnenkant.nl organiseert de gemeente een peiling.

+Lees meer...

Er zijn 4 voorstellen.

Wij, bezorgde buurtbewoners, hebben plan 2 uitgewerkt. In dit plan willen we dat de buurt ook toegankelijk blijft voor gemotoriseerd verkeer van bewoners, ondernemers, familie, mantelzorgers etc., met genoeg ruimte op de stoep voor vrije doorloop van voetgangers. De andere drie voorstellen willen veel parkeerplaatsen – tot wel bijna 30! - rigoureus verwijderen.

Oproep: doe mee aan de peiling! Steun voorstel 2 en overtuig de leden van de stadsdeelcommissie ervan dat de meeste parkeerplekken op de Binnenkant behouden moeten blijven.

Stemmen kan tot uiterlijk 11 augustus 2023. Er is niet veel tijd over!

NB Laat je niet weerhouden door de drempel van de 4 plannen. Zet eenvoudig een kruisje waar je het niet mee eens bent en lees, als je dat wil, uitgebreid plan 2 met bijlagen en vul je mening in. Doen!​ ​ www.stoepbinnenkant.nl

07-08-2023

Beslis mee en stem voor 11 aug over de herinrichting Binnenkant/Kalkmarkt

Beste heer/mevrouw,

Naar aanleiding van de petitie, hebben we als bewoners mee mogen denken over de inrichting van de Binnenkant/Kalkmarkt. Hier zijn een aantal voorstellen uit voortgekomen.

+Lees meer...

De initiatiefnemers van de petitie hebben voorstel 2 ingediend, hier wordt de straatindeling geoptimaliseerd zodat er een betere doorgang is voor voetgangers. Dit met behoud van de parkeerplaatsen. Graag vragen wij om mee te stemmen en uw bevindingen te delen voor 11 augustus op deze website:

https://stoepbinnenkant.nl

26-07-2023

Uitstel beslissing opheffen parkeerplaatsen

Beste medebewoners en ondernemers,

Vandaag is er besloten tijdens de vergadering dat er geen beslissing genomen zal worden omtrent het opheffen van de parkeerplekken. Het zwaarwegend advies van de commissie is dan ook; - Intelligente toegang - Inwinnen van advies bij bewoners en ondernemers voor de herinrichting van de starten met oogpunt “Toegankelijkheid voor voetgangers”

De volgende vergadering zal plaats vinden op 6 december hierover. Wilt u meedenken hierover mail naar nieuwmarkt.lestage@gmail.com.

22-11-2022