U, de petitionaris
Petitie verbod bedrijfsarts

Bedrijfsarts afschaffen

189 ondertekeningen

Anno 2016 en verder houdt zich geen enkele bedrijfsarts meer aan een richtlijn en worden alle arbeidsgerelateerde ziekten ontkend. De bedrijfsarts is slechts een pion van de werkgever, en helaas de laatste persoon die een zieke werknemer kan vertrouwen. Wij pleiten voor afschaffing bedrijfsarts.

Petitie

Wij

, zieke werknemers die de dupe worden van bedrijfsartsen die richtlijnen in de wind slaan en werkgevers die ons ondanks ziekte bevelen op het werk te verschijnen

 

constateren

  • dat de Ministeries van SoZaWe (Asscher, PvdA) en Volksgezondheid (Schippers, VVD) een PUINHOOP hebben gemaakt van de arbeidsgerelateerde zorg.

  • dat NVAB heeft 20 oktober 2014 intern heeft besloten nooit meer arbeidsgerelateerde diagnoses vast te stellen.

De werkgevers zien ons liever ziek ontslag nemen of dood vallen dan ons reintegratie-interventies spoor 1 of 2 aan te bieden, en/of het werk aan te passen aan onze beperkingen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken genoemde ministeries het beroep 'bedrijfsarts' af te schaffen. Wij pleiten voor een landelijke arbeidsgeneeskundige dienst, onder Rijksoverheid, die voornamelijk uit arbeidsdeskundigen en andere experts bestaat die wel verstand hebben van psychische, arbeidsgerelateerde aandoeningen. Het 'waterboarden' van medewerkers - 'de kruik bij ziekte zo ver vullen dat die barst voordat een ziek uit dienst ontstaat (bezava) moet ophouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
21-03-2017 
Organisatie:
Stichting Burnout 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen