U, de petitionaris
Art in sjok het plaatje

ARTInSJOK: kabinet maakt beeldende kunst tot sluitpost, musea domineren de kunst

1.015 ondertekeningen

‘Het is van de ratten besnuffeld dat kunst in de REGIO zo weinig wordt gestimuleerd. Die kunstbegroting kan zo de haard in.’ aldus CDA van Toorenburg in het rondetafelgesprek rijkscultuurfondsen. Zij sloeg de spijker op zijn kop. De actieradius Mondriaan Fonds beperkt zich tot 50 km rond Amsterdam.

Petitie

Wij

Galeries, beeldend kunstenaars, kunstredacties, beroeps- en vrijwillige organisaties beeldende kunst

 

constateren

  • 1,1 miljoen kaarthouders gratis museumbezoek? Beeldende kunstkijken KOST NIKS in Nederlandse kunstgaleries

  • Facilitering Mondriaanfonds experimentele kunst, zonder verdienmodel verstoorde de hedendaagse beeldende kunstappreciatie en aankoop. Galeriehouders zijn cultureel ondernemers die de beeldende kunst(enaars) op de kaart houden.

  • Kopen in webshops? Kunst moet je ZIEN!

  • Zorg voor hedendaagse kunst(enaars) is een teken van beschaving.

 

en verzoeken

Hedendaagse beeldende kunst eist:

  • erkenning beroep kunstenaars en erkenning cultureel ondernemerschap galeries

MondriaanFonds dat

  • landelijk jonge én oudere kunstenaars stimuleert

  • faciliteert met verdienmodel

  • koerst op beeldende kunst die materiele waarde behoudt én via publieke waardering erfgoed voor komende generaties wordt

  • galeries binnen de basisinfrastructuur voor beeldende kunst erkent als partner in vertoning & distributie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
18-11-2016 
Petitionaris:
Dimp Nelemans 
Organisatie:
Stichting MAD Middelburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

ARTInSJOK wierp de handschoen in de ring. Raad van Cultuur en BOK zijn nu aan zet!

Kunstenaarsorganisatie BOK eist 10 verbeterpunten. Raad van Cultuur informeerde de politiek over de armoedige status van de ZZPer kunstenaars.

+Lees meer...

Onvermeld blijft dat galeries als ambassadeurs voor de hedendaagse beeldende kunst, zonder subsidie, facilitering bieden die kunst(enaars)waardig is. Met gratis entree bepalen bezoekers, bewonderaars en verzamelaars in de galeriesector wat kunst wel en wat het niet is.

04-05-2017

Een luisterend oor van de formateur op 3 april bij NPO1 radio

We schrijven een derde succes, 3 april ARTInSJOK heeft radiocontact met formateur Edith Schipper in: Dit is de Dag (EO) om 18.30 uur. We dienden verzoek in op de formatie-agenda.

+Lees meer...

A. beroepserkenning beeldende kunstenaar. B. erkenning galeriesector, als selectief model voor wat kunst wel is en niet is. Beiden zijn schakels in ondernemerschap van beeldende kunstenaars en verdienen facilitering. Opdat de waarde(ring) voor hedendaagse beeldende kunst stijgt en als toekomstig erfgoed voor komende generaties status behouden blijft

03-04-2017

ALEXANDER PECHTOLD was in ZEELAND KIEST te gast.

Woensdag 8 maart nam Pechtold voor D66 de eerste opbrengst van handtekeningen voor de petitie in ontvangst. Het heeft zijn grote aandacht.

+Lees meer...

Hij onderkende dat voor Cultuur en Kunst niet uit hetzelfde vaatje moet worden getapt. Zij hart maakte een sprongetje. Het is misschien wel de enige politicus die echt een lans kan breken voor hedendaagse beeldende kunst.

10-03-2017