You, the petitioner
Art in sjok het plaatje

ARTInSJOK: kabinet maakt beeldende kunst tot sluitpost, musea domineren de kunst

1,015 signatures

‘Het is van de ratten besnuffeld dat kunst in de REGIO zo weinig wordt gestimuleerd. Die kunstbegroting kan zo de haard in.’ aldus CDA van Toorenburg in het rondetafelgesprek rijkscultuurfondsen. Zij sloeg de spijker op zijn kop. De actieradius Mondriaan Fonds beperkt zich tot 50 km rond Amsterdam.

Petition

We

Galeries, beeldend kunstenaars, kunstredacties, beroeps- en vrijwillige organisaties beeldende kunst

 

establish that:

  • 1,1 miljoen kaarthouders gratis museumbezoek? Beeldende kunstkijken KOST NIKS in Nederlandse kunstgaleries

  • Facilitering Mondriaanfonds experimentele kunst, zonder verdienmodel verstoorde de hedendaagse beeldende kunstappreciatie en aankoop. Galeriehouders zijn cultureel ondernemers die de beeldende kunst(enaars) op de kaart houden.

  • Kopen in webshops? Kunst moet je ZIEN!

  • Zorg voor hedendaagse kunst(enaars) is een teken van beschaving.

 

and request

Hedendaagse beeldende kunst eist:

  • erkenning beroep kunstenaars en erkenning cultureel ondernemerschap galeries

MondriaanFonds dat

  • landelijk jonge én oudere kunstenaars stimuleert

  • faciliteert met verdienmodel

  • koerst op beeldende kunst die materiele waarde behoudt én via publieke waardering erfgoed voor komende generaties wordt

  • galeries binnen de basisinfrastructuur voor beeldende kunst erkent als partner in vertoning & distributie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-11-18 
Lead petitioner:
Dimp Nelemans 
Organisation:
Stichting MAD Middelburg 
Website:

History

Signatures

Updates

ARTInSJOK wierp de handschoen in de ring. Raad van Cultuur en BOK zijn nu aan zet!

Kunstenaarsorganisatie BOK eist 10 verbeterpunten. Raad van Cultuur informeerde de politiek over de armoedige status van de ZZPer kunstenaars.

+Read more...

Onvermeld blijft dat galeries als ambassadeurs voor de hedendaagse beeldende kunst, zonder subsidie, facilitering bieden die kunst(enaars)waardig is. Met gratis entree bepalen bezoekers, bewonderaars en verzamelaars in de galeriesector wat kunst wel en wat het niet is.

2017-05-04

Een luisterend oor van de formateur op 3 april bij NPO1 radio

We schrijven een derde succes, 3 april ARTInSJOK heeft radiocontact met formateur Edith Schipper in: Dit is de Dag (EO) om 18.30 uur. We dienden verzoek in op de formatie-agenda.

+Read more...

A. beroepserkenning beeldende kunstenaar. B. erkenning galeriesector, als selectief model voor wat kunst wel is en niet is. Beiden zijn schakels in ondernemerschap van beeldende kunstenaars en verdienen facilitering. Opdat de waarde(ring) voor hedendaagse beeldende kunst stijgt en als toekomstig erfgoed voor komende generaties status behouden blijft

2017-04-03

ALEXANDER PECHTOLD was in ZEELAND KIEST te gast.

Woensdag 8 maart nam Pechtold voor D66 de eerste opbrengst van handtekeningen voor de petitie in ontvangst. Het heeft zijn grote aandacht.

+Read more...

Hij onderkende dat voor Cultuur en Kunst niet uit hetzelfde vaatje moet worden getapt. Zij hart maakte een sprongetje. Het is misschien wel de enige politicus die echt een lans kan breken voor hedendaagse beeldende kunst.

2017-03-10