U, de petitionaris
Cimg1754

Arendsdorp-Oostduin moet een landgoed blijven

345 ondertekeningen

De gemeente Den Haag geeft Stichting Arendsdorp toestemming voor nieuwbouw, 55% groter. Ook verandert de bestemming van "wonen voor ouderen" in "wonen". Huize Oostduin mag ook uitbreiden. Wij willen geen groter gebouw, maar behoud van het landgoed, en hergebruik van de lege kantoren in het park.

Petitie

Wij

Werkgroep Nassaubuurt, Inwoners van Den Haag, Bezoekers van Landgoed Arendsdorp-Oostduin.

 

constateren

Dat Landgoed Arendsdorp-Oostduin nu al te kwetsbaar is om nog meer bebouwing aan te kunnen. Daarom willen we: Geen kolossale nieuwbouw ! In plaats daarvan: Hergebruik van de op en om het landgoed gelegen leegstaande kantoren. Geen projectontwikkeling voor de vrije sector. Bovendien willen we geen forse ingrepen in de beplanting en zijn we tegen de aanleg van asfaltpaden.

 

en verzoeken

Wij vragen de gemeente Den Haag om voor Arendsdorp-Oostduin een wèrkelijk beschermend en conserverend bestemmingsplan te maken. Dus om in elk geval geen vergroting van de bebouwing in Arendsdorp-Oostduin toe te staan. Dit historische Landgoed mag niet veranderen in een plantsoentje tussen enorme bouwmassa's. Dat zou een groot verlies voor de stad en de inwoners van Den Haag zijn.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
03-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Enny Kleikamp-van Leeuwen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen