You, the petitioner
Protest formule 1 zandvoort

Anti-parkeerregime Zandvoort

272 signatures

Petitie tegen het parkeerbeleid van de gemeente Zandvoort.

Petition

We

zijn een actiegroep die tegen het parkeerbeleid van de gemeente Zandvoort actie voert.

 

observe

Dat het parkeerbeleid van de gemeente Zandvoort onuitvoerbaar is.

Met de invoering van het nieuwe parkeerbeleid is iedere inwoner verplicht een parkeervergunning aan te schaffen welke niet geldt op plaatsen waar parkeermeters staan zoals het centrum, de zuidbuurt, de boulevards e.d. waar dan ook nog gewoon een parkeerkaartje aangeschaft moet worden.

Voor 2012 hanteert de gemeente meerdere tarieven in de verschillende wijken voor de vergunningen. Om begrijpelijke redenen vindt deze actiegroep dit onaanvaardbaar. De ene wijk betaald ongeveer € 28 euro per jaar, de andere moet € 80 euro gaan betalen. Dit onderscheid lijdt tot veel onrust onder de bewoners die zich door de gemeente onheus bejegend voelen. Na de mislukte inloopavond van 12 maart j.l. is dat gevoel nog versterkt.

Wij voelen ons niet geroepen om het melkkoetje van deze gemeente te worden. Wij achten het namelijk niet uitgesloten dat de gemeente over enkele jaren besluit om lukraak parkeermeters te plaatsen.

 

and request

Wij verzoeken de Gemeenteraad het besluit voor dit parkeerbeleid te herzien en het tarief standaard in alle redelijkheid vast te stellen; liefst naar voorbeeld van de Gemeente Bergen. Hier een voorbeeld van hun parkeerbeleid:

Voor bewoners van het betaald parkeren gebied en voor bedrijven is een aantal vergunningsmogelijkheden. Eerst leest u welke dat zijn en daarna de voorwaarden. •Bewonersvergunning op kenteken of nummer verzekeringsplaat (brommobiel); Maximaal 2 per bewoner. Eerste gratis, tweede € 28,00; •Bezoekersvergunning op postcode en huisnummer, maximaal 4 uur geldig voor bedrijven en bewoners. Maximaal 1 per adres. Kosten € 28,00; •Bedrijfsvergunning op kenteken of nummer verzekeringsplaat (brommobiel). Kosten € 145,00; •Tijdelijke bedrijfsvergunning geldig maximaal 6 weken. Prijs € 38,00 eerste week en € 10,00 extra voor elke week daaropvolgend; •Verblijfsrecreantenvergunning voor verhuur kamers, appartementen/zomerhuizen. Kosten € 75,00;

Klik hier voor de hele pagina van het parkeerbeleid van de gemeente Bergen: www.bergen-nh.nl/wonen,werkenenleven/verkeeren_parkeer/parkeerbeleid

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Zandvoort 
Petition desk:
Closing date:
2012-04-14 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Teresa Mok 
Organisation:
Anti Parkeer Regime Zandvoort 
Website:

History

Signatures