U, de petitionaris
Sadhug2

Anderhalve meter afstand een recht, geen plicht

910 ondertekeningen

Sociaal contact is belangrijk voor je gezondheid! Social distancing verscheurt vriendschappen, relaties en familie op de tweede lijn. Dit komt omdat het voor de wet verplicht is anderhalve meter afstand te houden. Door van de plicht een recht te maken, draag je bij aan afname van ongeluk en stress.

Petitie

Wij

Nederlanders die zich eenzaam voelen, bezorgd zijn of gewoon behoefte hebben aan een knuffel e.d.

 

constateren

  • dat door langdurig afstand te houden, Nederlanders ongelukkiger worden, meer stress ervaren en op termijn vatbaarder worden.
  • dat je natuurlijke afweer stil komt te staan, omdat ook kleine onschuldiger virussen op afstand blijven. Hierdoor wordt je afweer "lui" en heb je over een jaar misschien een groot probleem als je dán een ernstig virus oploopt.
  • In supermarkten, openbaar vervoer, horeca en soortgelijken hou je afstand, maar op ontmoetingsplekken, in de auto of bij besloten clubs zou het een recht moeten zijn.
  • Als personen er samen voor kiest geen afstand te houden, dan moet dit kunnen. Hierdoor kunnen je hersenen weer het stofje oxytocine krijgen en komt de afweer weer enigzins in actie. Dit is vooral goed om jonge mensen gezond en gelukkig te houden.

 

en verzoeken

Van social distancing een RECHT te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
03-08-2020 
Petitionaris:
Jan Vliegensvlug 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen