You, the petitioner
Img 20190726 204401

Anderhalf miljard voor het ov, dan ook offers van de directeuren

19 signatures

Sinds gisteren is bekend dat er anderhalf miljard geld van belastingbetalers naar de vervoersbedrijven als NS en busvervoerders gaat omdat zij menen in nood te zijn.

Deze petitie is vooral bedoeld om deze dames en heren op te roepen zelf het fatsoen te hebben gezien de omstandigheden bij te dragen door te snijden in hun riante salaris. Maar anders aan politiek en bonden om dit te eisen.

Petition

We

Belastingbetalers en reizigers

 

observe

  • Dat er veel geld, anderhalf miljard van belastingbetalers, besteed gaat worden om het Nederlandse openbaar vervoer te bedruipen.

  • NS en busvervoerders menen in nood te zijn.

  • De duurbetaalde ceo's van deze bedrijven dragen weinig bij: een Roger van Boxtel van NS verdient ergens tussen de 500.000 en 600.000, een Anne Hettinga van Arriva of topman van Connexxion.

  • Hun salarissen zijn niet of weinig transparant.

 

and request

De topmannen van NS en streekvervoer om zelf in te leveren dan wel het parlement om de anderhalf miljard te koppelen aan eis tot loonmatiging directeuren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-04 
Lead petitioner:
Andreas van Gool 
Organisation:
Belastingbetalende Nederlanders 
Website:

History

Signatures