U, de petitionaris
Meimaand etf maand!

Amerikaanse ETF's moeten weer beschikbaar komen voor EU-burgers

2.306 ondertekeningen

Sinds 2018 geldt de Europese verordening PRIIP. Deze verplicht aanbieders van ETF's tot het leveren van informatie in de taal waarin zij hun producten aanbieden. Deze regel, bedoeld om beleggers te beschermen, heeft er toe geleid dat de beste Amerikaanse ETF's van de Nederlandse markt zijn gehaald.

Petitie

Wij

Nederlandse particuliere beleggers.

 

constateren

  • Het aanbod van exchange-traded funds (ETF), ook wel indextrackers genoemd, voor Nederlandse particuliere beleggers is verschraald.

  • Als gevolg van de Europese wetgeving zijn beleggers verplicht om de duurdere en minder goede ETF's te kopen dan voorheen, met als gevolg een lager rendement.

  • Beleggers willen dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt om te beleggen in de beste ETF's.

 

en verzoeken

dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt te beleggen in de beste ETF's. Daarom eisen wij dat de ETF's die in de VS minstens een miljard dollar onder beheer hebben weer beschikbaar worden voor de landen van de Europese Unie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
01-08-2019 
Petitionaris:
Johan Brinkman 
Organisatie:
Beleggers Belangen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen