You, the petitioner
Meimaand etf maand!

Amerikaanse ETF's moeten weer beschikbaar komen voor EU-burgers

2,231 signatures

Sinds 2018 geldt de Europese verordening PRIIP. Deze verplicht aanbieders van ETF's tot het leveren van informatie in de taal waarin zij hun producten aanbieden. Deze regel, bedoeld om beleggers te beschermen, heeft er toe geleid dat de beste Amerikaanse ETF's van de Nederlandse markt zijn gehaald.

Petition

We

Nederlandse particuliere beleggers.

 

observe

  • Het aanbod van exchange-traded funds (ETF), ook wel indextrackers genoemd, voor Nederlandse particuliere beleggers is verschraald.

  • Als gevolg van de Europese wetgeving zijn beleggers verplicht om de duurdere en minder goede ETF's te kopen dan voorheen, met als gevolg een lager rendement.

  • Beleggers willen dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt om te beleggen in de beste ETF's.

 

and request

dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt te beleggen in de beste ETF's. Daarom eisen wij dat de ETF's die in de VS minstens een miljard dollar onder beheer hebben weer beschikbaar worden voor de landen van de Europese Unie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2019-08-01 
Lead petitioner:
Johan Brinkman 
Organisation:
Beleggers Belangen 
Website:

History

Signatures