U, de petitionaris
12273583 681152468654902 8837363046690018157 o

Ambulancepost Gennep moet blijven

1.649 ondertekeningen

Een ambulance die er in geval van nood op tijd is om te helpen en levens te redden. De toekomst van de Gennepse ambulancepost is onzeker. Terwijl de afgelopen jaren dankzij deze locatie tal van levens zijn gered wordt nog steeds overwogen de ambulancepost te sluiten. Dit baart ons enorme zorgen!

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Gennep en de omliggende gemeenten in Noord-Limburg en Noordoost-Brabant

 

constateren

  • Dat in 2014 een tijdelijke ambulancepost werd geopend in de brandweerkazerne Gennep, maar we sindsdien met de onzekerheid leven of die ook in toekomst behouden blijft.
  • Dat de ambulance zonder vaste post in Gennep in 20% van de gevallen meer dan 15 minuten nodig heeft om bij een noodgeval te arriveren, terwijl als we wel die vaste post krijgen we voldoen aan de landelijke norm.
  • Dat de ambulance Gennep nog niet 24/7 beschikbaar is.

 

en verzoeken

  • Zekerheid voor alle inwoners van onze regio dat de ambulance in geval van nood binnen 15 minuten op locatie is door te garanderen dat de ambulancepost Gennep ook in toekomst behouden blijft.
  • Over te gaan tot een 24/7 rooster zodat de ambulance nog vaker en beter beschikbaar is bij noodgevallen

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Samenwerkingsverband 
Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2018 
Petitionaris:
Actiecomit√© Ambulancepost Gennep 
Organisatie:
Actiecomit√© Ambulancepost Gennep 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ambulancepost Gennep sluit per 01 augustus 2018

Beste ondertekenaars, wij zijn deze petitie gestart voordat duidelijk was dat de Gennepse ambulancepost per 01 augustus a.s. zou gaan sluiten.

+Lees meer...

Vandaar dat wij in de petitie nog oproepen om het rooster van de Gennepse locatie aan te passen naar een 24/7 beschikbaarheid. Het nieuws van de afgelopen dagen noopt echter tot een stelligere eis richting de bond van zorgverzekeraars, ambulancezorg en de rijksoverheid: het voortbestaan van de Gennepse ambulancezorg en het garanderen van goede en snelle zorgverlening in geval van nood! Onze boodschap is helder. De ambulancepost Gennep moet blijven!

14-07-2018