You, the petitioner
365ca170 2ae9 41ac b752 63c5b452f15a

Almere Vuurwerkvrij

399 signatures

Nu de gemeenten zelf mogen besluiten over het al dan niet toestaan van vuurwerk tijdens Oud & Nieuw, zijn wij van mening dat Almere een algemeen verbod moet instellen. Als vooruitstrevende gemeente zou juist Almere over moeten stappen naar centraal vuurwerk (bijv. bij het weerwater, in de Havenkom en in Buiten)

om zo a) de veiligheid voor mens en dier te vergroten b) de gemeenschapszin aan te wakkeren door gezamenlijk van vuurwerk te genieten c) de kosten van schade door vuurwerk te verlagen en d) de schade aan het milieu te verminderen.

Het kan in Almere!

Petition

We

, betrokken en bevlogen burgers van Almere

 

observe

dat de tijd van het lukraak afsteken van voorwerk door particulieren achterhaald is en het tijd is voor een veiliger, gezelliger, saamhoriger, kostenbewuster en milieuvriendelijker alternatief.

 

and request

het instellen van een algeheel verbod op het verkopen, bezitten en afsteken van vuurwerk in de gemeente Almere. Daarnaast verzoeken wij de gemeente centraal vuurwerk tijdens de jaarwisseling te organiseren zodat de burgers gezamenlijk op een veilige, prettige en kostenbewuste manier kunnen genieten van siervuurwerk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-15 
Lead petitioner:
Hugo 

History

Signatures

Updates

Actueel

Wij merken dat de discussie omtrent vuurwerk wederom is opgelaaid en laten de petitie derhalve doorlopen!.

2019-12-05

Hernieuwde discussie

Wij merken dat de discussie omtrent vuurwerk wederom is opgelaaid en laten de petitie derhalve doorlopen!.

2019-01-07

Gemeente wil géén vuurwerkshow... #fail

2018-10-29