U, de petitionaris

Alle eerstejaarsstudenten moeten studiepunten kunnen halen zonder tentamens

7 ondertekeningen

Alle eerstejaars hogeschoolstudenten verdienen het om hun eerste jaar goed door te komen, zonder studievertraging. Ik vind daarom dat de tentamens - die in gymzalen afgelegd worden met 100+ man - voor komende maanden geschrapt moeten worden.

Petitie

Wij

Studenten van de hogescholen en universiteiten die nog niet alle studiepunten binnen hebben kunnen halen.

 

constateren

  • Studenten zullen hoogstwaarschijnlijk hun propedeuse dit jaar niet kunnen behalen door de bijzondere tijd waar wij op dit moment in verkeren.
  • Dit kan ervoor zorgen dat studenten slechtere cijfers halen.
  • Studenten zitten bijna twee weken thuis in spanning en onzekerheid omdat wij niet weten hoe, wanneer en op welke manier wij tentamens kunnen maken, aangezien bijeenkomsten - en evenementen - tot 1 juni geschrapt zijn.
  • Dit allemaal zal voor onnodige studievertraging zorgen en voor onnodige studiekosten.

 

en verzoeken

alle eerstejaarsstudenten op het hoger onderwijs tegemoet te komen door - net als de voortgezet en basisschool - geen tentamens meer af te leggen. Maar wel de studiepunten toe te kennen aan alle studenten. Hogescholen en Universiteiten kunnen bovendien take home tentamens laten afnemen. Waarbij de studenten enkele dagen de tijd krijgen om een examenopdracht uit te werken. Dit is veilig - want we zitten binnen - en hoeven ons niet druk te maken over onze toekomst.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
23-06-2020 
Petitionaris:
Sou el 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen