U, de petitionaris
Flitser

Absurde bedragen verkeersboetes

160 ondertekeningen

De boetebedragen voor verkeersovertredingen stijgen de laatste jaren enorm. Inmiddels betaalt iemand die zijn richtingaanwijzer vergeet een hogere boete dan iemand die meedoet met bijvoorbeeld de facebookrellen in Haren. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Petitie

Wij

Staatsburgers van Nederland

 

constateren

dat de verkeersboetes sinds een aantal jaren exhorbitant aan het stijgen zijn. De beschikkingen die hedendaags uitgeschreven worden door het CJIB zijn buitenproporioneel in vergelijking met bijvoorbeeld de boetes die uitgedeeld worden aan relschoppers als bij de facebookrellen in Haren. Voor een overschrijding van de snelheid binnen de bebouwde kom met 15 km/h ontvangt u een boete van €97,-! Wanneer u iets teveel gas geeft...

 

en verzoeken

de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie de boetebedragen voor verkeersovertredingen te herzien. Hierbij rekening houdend met het proportionaliteitsbeginsel. Politieambtenaren hebben al uitgesproken dat de huidige boetebedragen voor relatief lichte verkeersovertredingen buitenproportioneel zijn. Wanneer deze bedragen binnen proportie worden gebracht zal dat de verstandhouding tussen burger en politieambtenaar ten goede komen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
31-03-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rene Verhoef 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen