You, the petitioner
Petitie oversteken stjorislaan

Aanvraag zebrapad op de St Jorislaan te Eindhoven

354 signatures

Er is momenteel geen veilig oversteekpunt op de St Jorislaan voor kinderen die vanuit de Joriskwartier, Tuindorp en zuidelijkere gelegen wijken naar basisschool de Hasselbraam gaan. Wij vragen daarom de gemeente Eindhoven om een zebrapad aan te leggen.

Petition

We

Ouders van kinderen die naar de basisschool de Hasselbraam gaan.

 

observe

  • Dat veel kinderen tijdens de spits de St Jorislaan moeten oversteken;
  • door gebrek aan een stoplicht of zebrapad, voetgangers geen voorrang krijgen bij het oversteken van de St Jorislaan;
  • auto's, fietsers en brommers soms accelereren om niet te hoeven wachten op een groep overstekende kinderen.

Door alle bovenstaande redenen is het momenteel voor kinderen onveilig om de St Jorislaan over te steken.

 

and request

daarom de gemeente Eindhoven om een zebrapad aan te leggen op deze voorgestelde locatie.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Eindhoven 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-08 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
H. Hoftijzer 

History

Signatures

Updates

02-12-2022 - Start werkzaamheden op 12 December

Twee jaar geleden is er door vele ouders aan de Hasselbraam een petitie getekend om het oversteken van de St Jorislaan veiliger te maken. Na en lang traject met de gemeente, is afgelopen zomer een herontwerp goedgekeurd, waarna er alleen nog gewacht moest worden op een planning.

Nu is het eindelijk zover en gaan de werkzaamheden deze maand beginnen. Zoals eerder al bekend gemaakt komt er geen zebrapad (daar zijn strikte regels voor, waar de St Jorislaan niet aan voldoet), maar wel een sterke vermindering van oversteekroutes, met als doel meer overzicht en een veiligere situatie te creëren.

+Read more...

Details over de herinrichting zijn hier te vinden.

De eerste werkzaamheden zullen in week 50 op 12 december starten en zullen een week duren. De werkwerkzaamheden kunnen tot overlast leiden. Vooraf worden er gele aankondigingsborden geplaatst

2022-12-02

08-07-2022 - Status Planning Werkzaamheden

Navraag gedaan over wanneer de werkzaamheden plaats gaan vinden, en het volgende antwoord gekregen: " de aannemer is samen met de afdeling 'bereikbaarheid' aan het bekijken wanneer het uitgevoerd kan worden. Hier wordt een plan voor gemaakt.

+Read more...

Daarbij is het belangrijk dat er geen projecten naast elkaar lopen waardoor sommige delen van de stad onbereikbaar worden. Wanneer dat plan goedgekeurd en ingeregeld kan worden zullen de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Een tijdspad hebben we helaas niet terug gekregen. Dat is voor de meeste aannemers op dit moment moeilijk in te schatten. Wij hopen zo snel mogelijk."

2022-07-08

16 Maart 2022 - Uitkomst van de petitie, Kruising Sint-Jorislaan-Gasthuisstraat-Tuinstraat wordt opnieuw ingericht

Ondanks dat het doel van de petitie - een zebrapad op de st Jorislaan - door regelgeving niet is bereikt, is er met de gemeente toch een nieuw tijdelijk ontwerp afgesproken om de veiligheid te vergroten. er is een definitief ontwerp voor de herinrichting van het kruispunt st Jorislaan-Gasthuisstraat-Tuinstraat, en de aanpassingen zullen in circa 3 maanden uitgevoerd worden.

Afgelopen maanden zijn er nog een aantal gesprekken gevoerd met gemeente en wijkvertegenwoordigers, waarna een eerst ontwerp is gemaakt.

+Read more...

Na een informatieavond met de Rochusbuurt werd echter duidelijk dat het ontwerp niet voldoende draagvlak kreeg in de wijk, en zijn laatste aanpassingen gedaan. En nu is het definitief ontwerp eindelijk klaar.

Door op de linkjes hieronder te klikken kun je op de website van de gemeente zowel:

In het kort, wordt de overzichtelijkheid van het kruispunt verbeterd door:

  • Verwijderen en vergroenen van 1 oversteek, waardoor de kruising overzichtelijker wordt.

  • Verduidelijken voetgangersoversteekplaatsen nabij de Tuinstraat door middel van extra markeringen, zogenaamde ‘bliksemflitsen’;

  • Toevoegen van haaientanden op de fietsoversteken;

  • Vernieuwen van de bestaande markeringen;

  • Verduidelijken van de voetgangersoversteek aan de zijde Gasthuisstraat door het rode asfalt te vervangen door grijze tegels.

Verder…

Werkt de gemeente werkt aan de visie Eindhoven op Weg waarin een voorstel meegenomen zal worden om van de Sint Jorislaan een 30 km/uur-weg te maken. Hierbij kan ook weer geëvalueerd worden of een zebrapad alsnog mogelijk is.

Einde petitie

Dit zal het laatste berichtje op deze petitiepagina zijn, dank voor alle handtekeningen, en hopelijk hebben we hiermee een veiligere oversteekpunt op de St Jorislaan weten te realiseren!

2022-03-16