U, de petitionaris

Zelfstandig, onafhankelijke gastouderopvang

Erkenning voor de groep van zelfstandige gastouderondernemers.

Petitie

Wij

zelfstandig innovatieve gastouderondernemers, haar vraagouders en sympathisanten.

 

constateren

dat de zelfstandig innovatieve vaak pedagogisch opgeleide gastouders, door (nieuwe) regelgeving binnen de gastouderopvang en zonder een eigen keuze hierin te hebben gehad, steeds afhankelijker worden gemaakt van het gastouderbureau. Het gastouderbureau heeft echter geen enkele toegevoegde waarde voor deze groep zelfstandige gastouderondernemers en haar vraagouders, anders dan de aansluiting bij het gastouderbureau, ten behoeve van de kinderopvangtoeslag.

Alle gastouders worden over een kam geschoren, waardoor de zelfstandig ondernemende gastouders geen erkenning voor hun professionaliteit en kwaliteit krijgen en vraagouders gedwongen worden uit te wijken naar het kinderdagverblijf.

Buiten het zelfstandig gastouderondernemer zijn, zijn er geen andere mogelijkheden om op kleinschalige en huiselijke basis gastouder- kinderopvang te exploiteren, anders dan het exploiteren van een kindercentrum. Regelgeving, bestemmingsplan en een wisselend gemeentebeleid omtrent kinderopvang in een woning, maken de initiatieven van deze gastouder, onmogelijk.

 

en verzoeken

door middel van een ander niveau van certificering en een nog te ontwikkelen aangepast toetsingskader voor de zelfstandige gastouderondernemers en haar vraagouders, om erkenning voor en in de professionaliteit en kwaliteit van de groep zelfstandige gastouderondernemers en haar vraagouders.

Zelfstandige gastouderopvang hoort binnen de Wet Kinderopvang opgenomen te worden. Vraagouders komen in aanmerking voor volledige kinderopvangtoeslag, de innovatieve gastouderopvang kan blijven bestaan en er een ├ęchte keuzevrijheid is, of professionele kinderopvang in het kinderdagverblijf of professionele gastouderopvang in een kleinschalige omgeving bij de gastouder.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Barbara Goedraad 
Organisatie:
Bravo,Branchevereniging voor Gastouders 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen