U, de petitionaris

Red politieke asielzoeker van zijn dood

311 ondertekeningen

Adam (niet echte naam) is in 2010 vanuit Rusland naar Nederland gevlucht. Hij heeft hier (zonder succes) asiel aangevraagd, omdat hij gevaar loopt vanwege zijn politieke voorkeur en mening. Mensen zoals Adam worden in Rusland of vermoord of gevangen genomen. Nu moet hij terug. Hij laat dan vrouw en kind achter.

Meer weten over Adams verhaal? Ga naar: http://petities.nl/nieuws/wat-is-er-aan-de-hand

Petitie

Wij

Nederlanders en medelanders van Adam

 

constateren dat:

dat een gezin ten alle tijden bij elkaar moet blijven, afgezien van afkomst. Zeker wanneer de vader zijn leven niet meer zeker is. Kinderen hebben recht op hun beide ouders. Wij weigeren in te stemmen met een genadeloze uitzetting van een politieke vluchteling en het daarmee uiteenrukken van een jong gezin. Op 7 juli wordt Adem uitgezonden als wij hier geen stokje voor steken.

 

en verzoeken

dat Adam (niet zijn echte naam vanwege veiligheidsredenen) in Nederland mag blijven en niet weggerukt wordt van zijn hoogzwangere vrouw. Ook Adams kind heeft recht op een vader!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
05-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Amina Hiba 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wat is er aan de hand?

Adam (dit is een schuilnaam) is in feb. 2010 naar Nederland gekomen.

+Lees meer...

Hij heeft hier asiel aangevraagd, omdat hij in Rusland gevaar loopt. Hij behoorde tot de oppositie en was tegen de toen om dat moment uitvoerende macht. Hierdoor werd hij gevolgd. Mensen zoals Adam werden of vermoord of ontvoerd en gevangen genomen. Adam wist dat hij gevaar liep in Rusland om zijn mening en is vanwege politieke redenen gevlucht naar Nederland.  Adam hoopte in Nederland een veilig onderkomen te vinden. Maar tevergeefs, zijn asiel is een aantal keer negatief beantwoord. Zijn advocaat heeft Adam geadviseerd om asiel in België aan te vragen. Zo is hij samen met zijn hoogzwangere vrouw Olga (niet echte naam) vertrokken naar België. Toen hij daar asiel wilde aanvragen, hebben zij gezegd dat hij de volgende dag moet komen. Zij hebben hem meteen aangegeven en de volgende dag bij zijn komst bij hen is hij opgepakt. Omdat zijn dossier in Nederland was hebben ze hem uitgezonden naar NL.  Hij zit op dit moment in een detentiecentrum en wordt als een crimineel behandeld. De rechter heeft nu uitgesproken dat hij op 7 juli 2013 terug gestuurd wordt naar Rusland. Wetende dat diegene die teruggezonden wordt als verrader gezien wordt en hoogstwaarschijnlijk ontvoerd en vermoord zal worden. Adams leven staat dus op het spel. Zo’n drie maanden geleden zond een ander Europees land drie mannen terug naar Rusland. Eén hiervan is meteen op het vliegveld vermoord, de ander is opgepakt en de derde is als vermist aangegeven. We spreken hier over een aardig grote en zeer reële kans dat Adam hetzelfde staat te wachten bij zijn terugzending. Daarnaast is Adam (islamitisch) getrouwd met Olga die op dit moment ruim 35 weken zwanger is van hun eerste kind. Zij komt uit Letland en heeft geen Nederlands paspoort. Enkele maanden geleden is het bedrijf (in Nederland) waar ze werkte failliet gegaan en nu heeft ze geen baan meer. Ze kwam hierdoor ook niet meer in aanmerking voor gezinsvereniging. Dat maakte ook de doorslag om samen naar België te gaan. Adam’s kind kan ieder moment op de wereld worden gebracht zonder aanwezigheid van zijn vader. Sterker nog, misschien ziet hij zijn vader wel nooit!   

26-06-2013