U, de petitionaris

Kerst pas ná Sinterklaas

10 ondertekeningen

Het is eind oktober, en de papa's en mama's zijn al druk bezig om sinterklaascadeautjes te kopen en in te pakken en natuurljk te verstoppen, want de (jongste) kinderen mogen nog niet weten dat Sinterklaas niet bestaat.

Helaas wordt de mogelijkheid om de illusie zo lang mogelijk te bewaren grondig verpest door winkeliers die al ruim twee maanden voor het grote kinderfeest beginnen met de verkoop van Sinterklaas gerelateerde artikelen. Om het nog leuker te maken, hebben tegenwoordig veel winkeliers ook gewoon maling aan het feit dat de Sint nog niet in het land is, laat staan vertrokken is, en hebben de etalage's al vol met kerstspullen liggen!!!

Vroegâh bestond er een regel (of dat nou een reguliere wet was, of een wet van meden en perzen, doet er niet toe) die zei dat er pas kerstspullen verkocht mogen worden als de Sint het land verlaten heeft. Dat wil zeggen ná 6 december dus. Ik weet dat veel winkeliers zullen protesteren, omdat ze naar eigen zeggen een hoop inkomsten zullen mislopen als deze regel opnieuw wordt ingevoerd, maar kom op hey, je viert de zomervakantie toch ook niet met oud en nieuw??

Wil jij ook weer het echte Sinterklaasfeest én de echte Kerstsfeer terug?? Onderteken dan nu de petitie hier! Stuur de link door aan zoveel mogelijk mensen en laten we proberen om in ieder geval een statement te maken tegen de hebzucht van winkeliers. Het is niet gezegd dat het zal werken, maar als iedereen meedoet kunnen we misschien wel duidelijk maken dat dit gewoon van de zotte is!!

Petitie

Wij

consumenten

 

constateren

dat Sinterklaas nog niet in het land is verschenen, laat staan vertrokken, en de consument nu al gedwongen wordt om zich te gaan orienteren op kerst.

 

en verzoeken

om regelgeving die zorgt dat winkeliers hun kerstspullen pas weer na zes december uit de kast halen. Dit om te zorgen dat de focus van de consument ook daadwerkelijk gericht blijft op het feest waar het op dat moment om draait.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Monique Kist 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen