U, de petitionaris
Routekaartje zuidplas buckeburg

Behoud van de stedenband tussen Zuidplas en Bückeburg

119 ondertekeningen

In 1974 is Nieuwerkerk aan den IJssel een stedenband aangegaan met de Duitse stad Bückeburg. Het College van B&W van Zuidplas wil nu stoppen met de stedenband terwijl veel verenigingen zoals brandweer, muziek, jeugdwerk, scouting, ondernemers en sport nog steeds actief aan uitwisselingen doen.

Petitie

Wij

Vrienden van Bückeburg

 

constateren dat:

  • dat het College van B&W van Zuidplas de volledige verantwoordelijkheid voor de stedenband met Bückeburg bij de inwoners heeft neergelegd.
  • dat de burgemeester van Bückeburg voor het einde van de stedenband vreest als de gemeenteraad van Zuidplas de bestuurlijke band zou verbreken.
  • dat vele verenigingen voor onvoorziene emotionele en financiële gevolgen staan.

 

en verzoeken

dat de gemeente Zuidplas bestuurlijk betrokken blijft bij de stedenband, zodat een goede uitwisseling met Bückeburg voor de toekomst behouden blijft.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Zuidplas 
Petitieloket:
Einddatum:
26-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Aad Stuivenberg 
Organisatie:
Comité Internationale Betrekkingen (in oprichting) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeenteraad van Zuidplas stemt vóór behoud stedenband

De gemeenteraad van Zuidplas heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 juni 2013 met ruime meerderheid vóór het behoud van de stedenband met Bückeburg gestemd. Alle ondertekenaars van deze petitie ontzettend bedankt, mede door jullie zichtbare steun is dit mooie resultaat bereikt. Jullie hebben de stedenband weer een toekomst gegeven. Volg de ontwikkelingen de komende tijd via de facebook pagina Vrienden van Bückeburg.  .

27-06-2013