U, de petitionaris
Eland.r.tekenhier

referendum verzoek inrichting Elandsgracht

935 ondertekeningen

HELP DE JORDAAN!

Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Centrum wil als laatste daad nog even snel de Elandsgracht overhoop halen. In één klap verdwijnen alle 195 parkeerplaatsen van straat, die maar gedeeltelijk en hoogstwaarschijnlijk slechts tijdelijk gecompenseerd worden door 150 plaatsen terug te huren in een particuliere parkeergarage voor een HALF MILJOEN euros per jaar. Wij willen niet dat van ons stuk van de Jordaan een museum of toeristiese attraktie wordt gemaakt. Het gaat heel goed met de Elandsgracht! Onderhoud plegen, niet voor heel veel geld de boel overhoop halen! Naar de mensen die hier al decennia wonen en werken wordt niet geluisterd.

Gun de bewoners van de Jordaan een referendum om over hun eigen omgeving te kunnen beslissen:

TEKEN NU !! ALÉÉN BINNENSTAD BEWONERS! LET OP! NAAM, ADRES én GEBOORTEDATUM ook huisgenoten welkom!

Petitie

Wij

stemgerechtigden van stadsdeel Amsterdam Centrum

 

constateren dat:

dat de deelraad Amsterdam Centrum op 28 mei jl. onze door 750 handtekeningen van bewoners gesteunde variant NUL voor de inrichting van de Elandsgracht heeft afgewezen en ingestemd met de door Groen Links ingediende variant 2+.

 

en verzoeken

de stadsdeelraad van stadsdeel Centrum een referendum te houden. Op 28 mei 2013 is onze variant NUL voor de herinrichting van de Elandsgracht en het Johnny Jordaanpleintje door de stadsdeelraad verworpen.
In het referendum kunnen de kiesgerechtigden in stadsdeel Centrum kiezen tussen één van beide inrichtingsvarianten:

Variant NUL (initiatiefgroep) www.elandsgracht.nu De bestaande inrichting en karakter blijven zoveel mogelijk behouden Het transformatorhuisje op het Johnny Jordaanpleintje blijft en krijgt een publieksfunctie De parkeerplaatsen op de Elandsgracht worden gehandhaafd met 2 doorsteken voor voetgangers

Variant 2+ (dagelijks bestuur stadsdeel Centrum) www.centrum.amsterdam.nl/elandsgracht Herinrichting met brede stoepen en ruimte op middenberm Het transformatorhuisje verdwijnt; de beeldengroep op het Johnny Jordaanpleintje blijft behouden; Parkeerplaatsen voor vergunninghouders worden verplaatst naar de Q-parkgarage

Namens de Initiatiefgroep Elandsgracht,

Mainse Rijpkema
Looiersgracht 25 B
1016 VR Amsterdam
020-6244899

Stephan Willenborg Hazenstraat 28-2 1016 SR Amsterdam 020-6233468

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam Centrum 
Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2013 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Mainse Rijpkema Stephan Willenborg 
Organisatie:
burgerinitatief elandsgracht 

Geschiedenis

Ondertekeningen